medyauzmani.com
Musk, SpaceX’in Twitter’da Starlink reklam kampanyasını satın aldığını söyledi – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Musk, SpaceX’in Twitter’da Starlink reklam kampanyasını satın aldığını söyledi – Haberinolsun.net.tr

14 Kasım (Reuters) – Roket şirketi ve sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, Pazartesi günü bir tweet’te SpaceX’in uydu internet hizmeti Starlink için bir Twitter reklam paketi satın aldığını söyledi.

30 Haziran’da sona eren çeyrekte gelirinin %90’ından fazlasını reklam satışlarından elde eden Twitter, Musk’ın geçen ay sosyal medya platformunu satın almasından bu yana içerik denetleme kurallarında değişiklik yapmaktan korkan reklamverenlerin kitlesel bir göçüne tanık oldu.

General Motors (GM.N), General Mills (GIS.N), Mondelez International (MDLZ.O) ve Volkswagen AG (VOWG_p.DE) dahil olmak üzere birçok şirket platformda reklam vermeyi durdurdu.

Musk, “SpaceX Starlink, Avustralya ve İspanya’da Twitter reklamlarının etkinliğini test etmek için büyük değil küçük bir reklam paketi satın aldı. Aynı şeyi FB/Insta/Google ile yaptı” dedi.

Tesla Inc (TSLA.O) ve SpaceX CEO’su geçen hafta reklamcılara sosyal medya platformunun gerçeği bulmayı ve sahte hesaplara son vermeyi hedeflediğini söyledi.

Dünyanın en zengin adamı, Tesla’nın elektrikli otomobillerinin satışlarının yüksek olması ve şirketin talebi karşılamak için üretim kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalması nedeniyle hiçbir platformda reklam vermediğini söyledi.

Tesla hisseleri, Musk’ın elektrikli araç üreticisindeki liderliği ve satın alması hakkında Twitter’da sorulduğunda “Tabii ki plakamda çok işim var” demesinin ardından piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık %2 düştü.

SpaceX, geniş bant interneti uzaydan şirketten terminal satın almak zorunda olan ödeme yapan kullanıcılara iletmek için bir Starlink uyduları paketi kullanır.

Bengaluru’da Akriti Sharma ve Akash Sriram tarafından ek raporlama; Düzenleyen Vinay Dwivedi

Standartlarımız: Thomson Reuters Güven İlkeleri.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın