medyauzmani.com
muhabbet kuşu evcil hayvan – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

muhabbet kuşu evcil hayvan – Haberinolsun.net.tr

Muhabbet kuşları günümüzde en çok yenen hayvanlar arasındadır. Bu canlılar günümüzde çok severek beslenirler ve iki türlüdürler. papağan onun. Bu sevimli küçük yaratıkların yaklaşık 5 milyon yıl önce ortaya çıktığına inanılıyor. Papağanların dünyadaki doğal yaşam alanı Avustralya’dır. Ancak, dünyanın birçok yerinde yayıldı ve mutasyona uğradı. Avustralya’da yetiştirilen papağanlar yabani bir türdür, yani yerli bir türdür. Evlerimizde gördüğümüz evcil hayvan olarak beslenen papağan türü İngiliz usulü papağandır. Bu kuşlar daha evcil oldukları için insanlara daha alışkındırlar. Vahşilik göstermede daha az esnektir. Detaylı bilgi için Bilgibakize web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Papağan hastalanırsa ne yaparsınız?

papağan Doğası gereği çok hassas ve hassas bir türdür. İngiliz papağanı, hassas yapısı nedeniyle özellikle sık sık hastalanabilir. Artık doğal ortamda yaşayamayan İngiliz papağanı, ev ortamına alıştığı gibi yaşayabileceği bir ortam sağlanmalıdır. Bir papağan hastalandığında özellikle yaygın bir olasılık aspirin tedavisidir.

Bir papağana hastayken aspirin vermek doğru bir davranış değildir. Yapılması gereken papağan hastalığı, grip veya ishal durumunda bir veterinere danışılmalıdır. Veteriner hekim gerekli muayeneleri ve ön muayeneleri yaptıktan sonra grip, ishal gibi hastalık belirtileri ortaya çıkarsa uygun ilaçları verebilir. Doktorlar ayrıca papağanlara aspirin verilmesini önermezler.

Papağanın hasta olduğunu nasıl anlarız?

papağan Çok hassas canlılardır. Onlara halka açık yerlerde aspirin vermek muhabbet kuşlarını iyileştirmez ve onlar için çok zararlıdır. Öncelikle papağanların tüylerini üfleyerek hasta oldukları gösterilir. Ardından yemek yememe, çok su içmeme ve aşırıya kaçmama isteği gelir. Bu gibi durumlarda papağan veterinere götürülmeli ve fazla bekletilmeden hemen ilaca başlanmalıdır.

Bir muhabbet kuşu veteriner tarafından fiziksel olarak muayene edildiğinde grip veya ishal gibi hangi hastalıklar kolayca teşhis edilebilir. Hasta kuşlar kendi yemeklerini yemedikleri için veteriner onlara lezzetler veya ilaçlı serumlar verir. Muhabbet kuşları çok hasta hayvanlar olduğu için bir an önce tedavi sürecine başlanması gerekmektedir.

papağan Soğuk algınlığı veya grip olduklarında bu hastalıkları çok güçlü bir şekilde bulaştırdıkları bilinmektedir. Hastalık ne olursa olsun papağanların yemek yememesi gibi durumlarda vitamin ve beslenme eksikliğinden dolayı ömürleri kısa sürede son bulabilmektedir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için vakit kaybetmeden veterinere götürmek ve hemen tedaviye başlamak önemlidir. Bilgepakize web sitesinde hastalığın belirtileri detaylı olarak yer almaktadır.

kaynak:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın