medyauzmani.com
Milli mücadele döneminde gerçekleştirilen konferanslar incelendiğinde Sivas Kavşak Konferansı’nın diğer konferanslardan en önemli farkı nedir? – Haberin Olsun!

Milli mücadele döneminde gerçekleştirilen konferanslar incelendiğinde Sivas Kavşak Konferansı’nın diğer konferanslardan en önemli farkı nedir?

Milli mücadele döneminde toplanan kongreler aşağıda incelendiğinde kavşak noktasında bulunan Sivas kongresinin diğer kongrelerden en önemli farkının ne olduğunu kısaca ele alacağız.

Milli mücadele dönemi tarihin dönüm noktalarından biridir. Milletin topyekun bir direnişle, düzenli orduların düşmanla karşı karşıya geldiği bir dönemde, kazandığı zaferlerle Türk tarihi açısından bir destan olarak bilinir. Milli Mücadele döneminde örgütlenmeyi sağlamak için birçok konferans düzenlendi.

Milli mücadele döneminde toplanan kongreler incelendiğinde Sivas kongresi kesişme noktası olarak görülmektedir. Milletin bekasının devamını sağlayacak kararlar alınmıştır. Milli irade olgusu ortaya çıkmıştır. Tüm dernekler tek çatı altında toplanarak bir organizasyon oluşturuldu. Bu nedenlerle Sivas Konferansı bir milat niteliğinde bir konferanstı.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın