medyauzmani.com
Milli kültürümüz hakkında kısa bir hikaye – Haberin Olsun!

Milli kültürümüz hakkında kısa bir hikaye

Bu yazımızda milli kültürümüz hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Trabzonlu iki arkadaş olan Cevdet ve Osman, aynı üniversiteyi kazanan iki yoldaşıyla aynı bölümde okuyan gençlerdi. Bu gençler memleket meselelerinden ve havadan bahsederken bir vatan evlatları olduklarını ve kanlarının birbirleri için yürekleri kaynattığını ve ısıttığını anladılar.

Osman ve Cevdet her buluştuğunda Trabzon’un havası, yemekleri, insanları, zenginlikleri konuşulur, uzun uzadıya konuşulur. Bu konuşmalara Sevdt ve Osman’ın diğer arkadaşları da katılacak. İzmit’te iki genç okurken Sevdet ve Osman birlikte eve gitmeye karar verirler ve dostluklarını sağlamlaştırmak isterler.

Her genç gibi onlar da üniversitenin havasından, suyundan faydalanmak istediler. Karadeniz Oyunlarını tanıtmak için bir kulüp kurmayı düşündüler. Kolej öğretmeniyle toplantılar ayarlamak için danışman öğretmenlerine gittiler. Durumu açıkladılar. Öğretmenleri çok memnundu. Onları hemen kolejin kültür ve sanat işleriyle ilgilenen öğretim birimi müdürüne yönlendirdi.

Osman ve Sevdt çok heyecanlıydı. Mesut Hoca ile görüştüler. Kulübü kurma fikirleri iyi karşılandı. Dekanlık ve müdürlüğe bilgi verildi ve formaliteler sonunda kulüp kuruldu. Sevdet ve Osman Karadeniz, Huron oyunlarını tanıtmak için üniversite kayıtlarına başladı. Pek çok öğrenci kulübe kaydoldu ve düzenlenmiş bir öğretmen sayesinde huron çalmayı öğrendi.

Cevdet ve Osman, Horon oynamayı öğrenen öğrencilerle birlikte çevrede ve ilçe ilköğretim okullarında Horon oyunları oynadılar, Karadeniz kültürünü tanıtan etkinliklerde boy gösterdiler. Vatansever iki genç, başta İzmit olmak üzere çevre bölgelerde Karadeniz’in tanıtımı için başlattıkları faaliyetlerle büyük gurur duydu. Kulüp faaliyetlerine öğretmenlik yılları boyunca ayrılmadan devam ettiler.

Milli kültürümüzü anlatan kısa hikâye hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın