medyauzmani.com
Meşhur aklın hikayesi kısa ve öz bir şekilde mantığın ötesindedir – Haberin Olsun!

Meşhur aklın hikayesi kısa ve öz bir şekilde mantığın ötesindedir

Aşağıda, akıl mantıktan üstündür atasözünün öyküsünü kısaca tartışacağız.

Köy yolları hep kapalıydı. Köylerde evlerin önüne yol yapmak için çakıl adı verilen küçük taşları dökerlerdi. Bu komut köyde belli bir yol yaptı. Bir gün köyümüzde yol sorunu yeniden başladı. Bir köprü inşa etme ihtiyacı doğdu.

Bu köprü en eski nehrin üzerine yapılacak bir köprüydü. Hemen köyün muhtarına gittik ve ihtiyacımızı bildirdik. Şef, bunun elli yıllık bir mesele olduğunu, ancak nehir yatağının çok yumuşak topraktan oluştuğunu söyledi. Köyün ileri gelenleri de şefe hakkını vermiş.

Ancak burada nehre taşlar dökülerek köprünün temeli oluşturulmuş ve ayakları sağlamlaştırılabilmiştir. Şef, böyle bir durumda nehrin akışının bozulacağını ve bazı yerlerde su baskınlarının olabileceğini söyledi. Bu bana da oldu. Akıl akıldan üstündür dedik, köprüyü ne kadar yapmayı planladıysak da başaramadık.

Sandalet sayısını artırmak daha iyidir. Nehir akışının azaldığı günlerde tekneyle geçiş kolaydı. Bunun için okul müdüründen yeni ve güvenli tekneler almasını istedik. Resmi makamlarla resmi yazışmalarını yaptıktan sonra ilk etapta kırk kişilik beş tekne geldi ve köylülerin çarşıları görmesi kolaylaştı.

Akıl akıldan üstündür atasözüyle ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın