medyauzmani.com
Meclis, Amasra maden kazasını araştıracak – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Meclis, Amasra maden kazasını araştıracak – Haberinolsun.net.tr

Genel Kurul’da, siyasi parti gruplarının Amasra’daki maden kazasının soruşturulmasına ilişkin önerileri birleştirildi ve tartışıldı.

Öneriye ilişkin parti grubu İYİ adına konuşan Samson Milletvekili Badri Yaşar, “41 kişiyi kaybettik. Bundan böyle katkı ve her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kazalar artık kader olamaz. Bu ülkenin iş kazaları ve maden kazaları dahil. dedi.

Türk taşkömürü şirketlerinin toplam üretiminin Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 10’unu bile karşılamadığını anlatan Yaşar, “O zaman üretimden vazgeçemeyiz. Sonuçta bu tür olaylardan sonra hep şu oluyor: “İşçileri işten çıkaralım da kapatalım. Fabrikalar.” Öyle değil, gerekli önlemleri alalım ve üretime devam edelim.” İfadeler kullanın.

Bu komitenin bu konudaki son araştırma komitesi olmasını umduğunu belirten Yaşar, devletin bu kurumların modernizasyonu da dahil olmak üzere bu alana çok ciddi şahsiyetler ayırması gerektiğini ifade etti.

“İncelemeler tamamlanmadan yanlış yorumlar yapmak yanlıştır.”

MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, bu tür afetlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması için kurulacak her türlü araştırma, inceleme ve her türlü komisyon faaliyetlerine destek vereceklerini söyledi. Gettin, “Amasra’daki patlama ortak acımızdır, bu kaza tüm milletimizi sarsmıştır. Görüşünü paylaşın.”

Gittin, ocaktaki koşullar uygun hale gelene ve uzmanlar tarafından saha incelemelerine kadar yangın fırtınasının yerini ve nasıl olacağının belirlenemeyeceğine dikkati çekerek, incelemeler tamamlanmadan kısa vadeli yorumlar yapmanın yanlış olacağını söyledi.

HDP Milletvekili Radfan Turan bu olayın nedenini sorguladı ve hükümetin her zaman benzer tepkiler verdiğini söyledi.

Bunun bir “sınıf katliamı” olduğunu iddia eden Turan, “Soma’da neden hesap sorulmadı? Neden heyeti değiştirip oradakilerin beraatine veya cezalarının hafifletilmesine yönelik adımlar attınız?” Diye sordu.

Zonguldak CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, 1970’lerde maden sorunlarının çözüldüğünü, maden kazalarında Türkiye’nin dünyada birinci olduğunu iddia etti.

Türkiye Taşkömürü Müdürlüğü’nün Türkiye’ye madencilik bilgi ve ekipman aktaran stratejik bir kurum olduğunu belirten Demirtaş, “AKP iktidara geldikten sonra kurum giderek geriledi. Bilerek veya bilerek çürümeye terk edildi.” dedi.

Şeffaflığın gücü kullanılacaktır.

AKP Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kendi yetkisini kullanacağını, yasa, tüzük, yönetmelik, kullanılan vasiyetler ve vicdani yönleriyle ilgili girişimler konusunda yerinde araştırma yapılacağını belirtti. Yıldız, “Bir şeyin yasal olması vicdan olup olmadığını göstermez. İfadeler kullanın.

Kanun önünde haklı olmanın tüm vicdanları aynı oranda rahatlatmayacağını vurgulayan Yıldız, “Tabii ki burada herhangi bir suçu savunmaya yer yok, suç suçlamak da kolay değil.” dedi.

Hiçbir gerçeğin üzeri örtülemez diyen Yıldız, “Umarım bunu bir an önce görürüz, şeffaflığın gücünü tüm arkadaşlarımızla birlikte vücut üzerinde kullanırız. Böyle mi oldu, olduysa bir inisiyatif mi? Her birini tespit edeceğiz. onlardan biri.”

Yıldız, 180.000 metreküp gazın boşaldığı ve patlamanın olmadığı, gazın onda birinin boşaldığı ve patlamanın meydana geldiği zamanlar olduğuna dikkat çekti… Kara var mı… Bunları söylemek için çok erken. şeyler. Arkadaşlar dakikalar ve saatler hakkında bilgi verdiler ve verdikleri süre içinde son 1.5 dakikada ne olduğunu bilmiyoruz.” İfadelerini kullanın.

Komisyona atanacak milletvekillerinin orada görüşlerini ifade edeceklerini, her türlü şüphe ve görüşlerini orada ortaya koyacaklarını kaydeden Yıldız, işin nasıl olacağını söyleyecekleri kişilerle bu görevi yürüteceklerini kaydetti.

قال يلدز ، مشيرًا إلى اقتراح “يجب أن نجعل الفحم المستورد” ، الذي قرأه في مقال ، “لا توجد عقبة أمام صناعة الفحم المستورد ، لكن إنتاجه بشكل صحيح مع التوظيف هو تعبئة الموارد المتعلقة بالفحم ، وهي مواردنا المحلية والوطنية. لهذا السبب “سنزيلها بشكل Doğru. Öncelikle iş güvenliği ve iş sağlığı ile ilgili önlemleri aldıktan sonra istihdamın önünü açacağız. Umarım Zonguldak’taki Mabedi, Parten Amasra, Soma ve gündeme gelen daha birçok vilayeti bir araya getirebiliriz” dedi.

Burada patlamanın gerçek nedenlerinin ortaya çıkarılması gerektiğine değinen Yıldız, “Birlikte araştıracağız. Bu arama komitesinde hiçbir şey kısıtlanmayacak, şeffaflığın gücü kullanılacak” dedi. dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özil, Soma’ya verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, “Aynı sözü bugün Ermenek’e, bugün Amasra’ya veriyorsunuz. Yargıtay’dan kararı bozdunuz, adamları affettiniz, ve adamları serbest bıraktınız.” Çıkışınızda üç yıllık maden yasağı vardı, ben de kaldırdım. Yargıtay. Soma’da kalmadı.” Değerlendirdi.

HDP’den Baekjozujo’nun sözlerine tepki

HDP İzmir Milletvekili Serpel Kemalbay Bekgözegü, “Saddam’dan farkınız yok, sonunuz böyle olacak” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “85 milyon kardeşliği bu dile rağmen sürdüreceğiz. Ancak yanlış duyduğumuz bu açıklamayı ya gözden geçirmeli ya da kayıtlara geçmesine izin vermeli” dedi. dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Nematullah Erdoğan, Meclis’e verdiği aranın ardından Pekgözego’ya söz verdi.

Pekgözegü, “Dün gece Twitter’da farklı fotoğraflar gördüm, kimyasal silah kullanımıyla ilgili farklı videolar izledim ve bütün geceyi büyük bir tedirginlik içinde geçirdim. Kürt kardeşliğini anlatırken ‘Siz’ dedim. Saddam’dan farkı yok. Orada kullanılan yöntemleri, Kürtlere karşı kullanılan yöntemleri kastettiğim için bunu kastettim ve bunun için bir cümle kurdum.” açıklama yaptı.

Amasra maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve olası maden kazalarının önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan araştırma komitesi 21 üyeden oluşacak. Komite çalışmalarına üç ay süreyle devam edecek.

Araştırma önerisinin Genel Kurul’da onaylanmasının ardından Sanayi Bölgeleri Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin öneri üzerinde görüşmelere başlandı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın