medyauzmani.com
Mardin nüfusu 2019 – Haberin Olsun!

Mardin nüfusu 2019

TÜİK’in son nüfus sayımına göre Mardin’in toplam nüfusu ne kadar… Mardin’in 2018 2019 nüfusu açıklandı. Mardin’in toplam nüfusunu ve Mardin ile ilgili bilgileri aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Mardin İli ve şehrin nüfusu hakkında bilgiler

Mardinliler: 829.195

Mardin

Suriye ile sınırımızı oluşturan Mardin, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan bir ildir. Mardin, bölgenin Dicle bölgesinde yer almaktadır.

Mardin’de tarihi İpek Yolu üzerinde bir kervansaray ve beş han bulunmaktadır. Mardin, farklı kültürlerin ve dini inançların beslediği birçok tarihi ve mimari eseri bünyesinde barındıran bir şehirdir.

Yaz aylarının kurak, kış aylarının ise soğuk geçtiği Mardin’de genel olarak karasal iklim hakimdir. Temmuz 2000’de Mardin 48.8 derece ile Türkiye’nin sıcaklık rekorunu kırdı.

Mardin’in ekonomisi tarım, hayvancılık ve ticarete dayalıdır. Sınır arazileri organik tarıma uygun olmasına rağmen maden ocakları nedeniyle bölgede tarım yapılamıyor.

El sanatları da şehirde önemli bir gelir kaynağıdır. Telkari, marangozluk, tabiî sabunculuk, semercilik, ev yapımı şarapçılık, bakırcılık ve taş işçiliği Mardin’in önemli el sanatları arasındadır.

Mardin’in toplam nüfusu: 829.195

Mardin Nüfusu 2018 2019 ve Mardin ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın