medyauzmani.com
Manazan İrene ile 1100 Yıllık Carpia’nın Güçlü Aşk Hikayesi (Manazan Pavlikan Pavlos Derbisi) – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Manazan İrene ile 1100 Yıllık Carpia’nın Güçlü Aşk Hikayesi (Manazan Pavlikan Pavlos Derbisi) – Haberinolsun.net.tr

Manazan. Kerman İli’ne 40 km uzaklıkta, vadi ve akarsuların muhteşem manzarasına sahip, heybetli kayalara elle oyulduğu tahmin edilen, tamamen insan eliyle oyulmuş 5 katlı mağara yerleşimidir.

Birinci Kat: Mezar Odaları
İkinci kat: kilise – ŞAPEL
3. KAT: KUM KALE
4.KAT: MEYDANI’DA
Beşinci kat: ölüler arenası

Efsaneye göre;

Manazan’ın Hıristiyanları, Ormanlar ve Akarsular adlı bir şehirde inzivaya çekilmiş kendi yollarında Hıristiyanlardı. Manazan kayalara oyulmuş bir şehirdi, savunma amaçlı ulaşımı zordu ve iki dağ arasında yaz kış soğuk bir dere akıyordu. evlerden ireneIrene adında 15 yaşında çok güzel bir kız vardı. Uzun kestane rengi saçları ve güzelliği yüzünden. Bütün genç Manzanlar Eren ile evlenmek için yarıştı. Genç adamlar, annelerini falcılara gönderip Irene ile evlenmeleri için okuttular. Ama Irene böyle şeylerle ilgilenmiyordu.

Bizans (Doğu Roma) İmparatoriçesi Theodora; MS 900’de kendileri gibi Hristiyan olmalarına rağmen Pavlican (Policia) Hristiyanları, farklı inançları nedeniyle maruz kaldıkları zulümden kaçarak, ortasından soğuk bir derenin aktığı bir vadi ile bereketli ve bereketli topraklara kaçtılar. ülke. Vadi su yönünde, sık ormanları nedeniyle ulaşılması zor ve ovaya ulaştılar. Bu Kerman’da kolaydır Kepçe Ve Pavlikanlar oraya yerleştiler, burada kendi kiliselerini ve verimli ovanın ortasında büyük bir şehir kurdular. Bu şehir Derby, Afrikalıların kutsal şehri o

Derbide güç yarışları ve av yarışları yapıldı. Bu yarışlarda öne çıkan KERBEAS adında küçük bir çocuk, yarışmalarda hep öne çıktı, sırtı düşmedi, şaşı olmadı. Cesurken Derbe’deki bütün kızların evlenmek istediği yakışıklı bir gençti. Karbeas’ın babası. iz eski şehrinin kiliselerine sık sık gidenler,

Pavlikanların başı, ünlü din adamlarının vaazlarını dinleyen dindar bir çiftçiydi.

DERBE’den Kerbeas balıkçılığa çok meraklıydı. Sık sık ormanlara gitti ve avlandı. Tekrar ava çıktığında dereyi takip etti ve ağaçlarla kaplı uzak bir vadiye geldi. Ondan habersiz, Romalıların yaşadığı Manazan Vadisi’ne ulaştı. Araştırırken, güzel beyaz tenli Manazan İRENE ve kestane örgülü saçları, kendisi ve ailesiyle bağcı olarak çıktı.

İşte söylentiler. Kıza adını sordu ve ondan korkmamasını söyledi ve dedi ki: Sana zarar vermem, benim adım Karbias. Eren adını söylemeden kaçar. Kerbeas aşık oldu. Ertesi gün yine Eren’i görmek için Manazan Vadisi’ne gitmek ister. Irene yine bağda elinde bir sepetle belirdi ve Karpis ona topladığı çiçekleri verdi. Çocuk konuşmaya başlar. “Adım Karbias, Derbeliyim. Adını affedecek misin?” Bu durum aylarca sürer ve sürekli bağlarda buluşurlar.

Eren’in ailesi Manazan’da uyanır. Kendileri Hristiyan olmalarına rağmen, Hristiyanlığın Pavlikan kolunda bir aile ile görüşmesini yasakladılar. Manazan Hristiyanları, daha sonra bu bölgeye gelip yerleşen Pavlikanlara (Pavlos) karşı bir kinle büyümüşlerdir. Bir Manazan, Pavlikanlardan biriyle dostluk kurarsa en ağır cezayla cezalandırılması gerektiğine ve atalarının bu Pavlikanlardan çok çektiklerine ve onlar yüzünden dağlık bölgelere sığınmak zorunda kaldıklarına inanıyordu.

onun dreadlock’ları; Eren’in ailesiyle tanışmak için Manazan Vadisi’ne gelir ve bir kız ister.

Ailesi Karpis’i döverek öldüresiye döven Eren, aileden kaçarak Derbe’ye kanlar içinde döndü. Aynı zamanda Manazan’da bir aile meclisi kurulmuş, gelenekle Eren’in öldürülmesine karar verilmiş ve Manazan mağaralarındaki morga defnedilmiştir.

Karpis Derbisi Eren’in öldüğünü öğrenince hastalandı ve kısa sürede öldü ve onu Afrikalıların kutsal şehri Derby’ye gömdüler…

Değil: Yukarıdaki çalışma MURAT AY makalesinden esinlenilerek alıntılar tarihi olaylar paralelinde sunulmuş ve açıklanmıştır.

MANAZAN’IN DİĞER EFSANELERİ;

Manazan. Göründüğünden daha eski bir Roma şehridir. Yukarıda anlatılan efsanenin doğru olup olmadığı bilinmemekle birlikte Roma ve Hristiyanlık tarihi incelendiğinde gerçekle örtüşen birçok nokta bulunmaktadır. Araştırmalarımıza göre şehir efsanelerinin anlattığı diğer Manzan efsaneleri ise;

– Manzil Mağarası, ikiz çocukların ana tarafı işaret ettiği sol giriş

– Manazan’daki şapellerin boyutlarının küçük olduğu düşünülürse, içinde hazine olduğu söylenen orijinal kilise nerede ve neden şimdi tamamen toprakla kaplanmış?

– Manazan Güzel’in (IRENE) 1984 yılında mağarada bulunan ve halen Kerman Müzesi’nde sergilenmekte olan evinin yanında 2.80 metre iskeleti ile 10 Roma askerinin sırtlarından çivilerle infazının hikayesi nedir? kafalar?

– Manazan’dan aşağıdaki vadiye giden hala kapalı gizli geçitte ne var?

Herkese huzurlu bir hafta diliyorum. Ruhunuza da yatırım yapmayı unutmayın.

Mahmud Yıldız

Bir sonraki yazımızın konusu: Kirman’a 40 km uzaklıktaki Telsili Kapı’nın hikayesi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın