medyauzmani.com
Malzemelerde endüstrinin önemi nedir? – Haberin Olsun!

Malzemelerde endüstrinin önemi nedir?

Aşağıda kısaca sektörün öneminden bahsedeceğiz.

Sanayi faaliyetleri, on sekizinci yüzyılda Avrupa dünyasında buhar makinesinin icadıyla başlayan ve küresel devrimleri beraberinde getirerek insan gücünden makine gücüne geçişin yolunu açan bir devletti. Geçmişten günümüze bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalar hızla artmış, teknolojinin gelişmesi ve sanayinin yaygınlaşması onu hemen her iş sektöründe üretimin bir parçası haline getirmiştir.

Endüstriyel faaliyetlerin avantajları ve dezavantajları vardır. Endüstriyel faaliyetler doğa, çevre ve insan gibi çeşitli şekillerde zarar görmektedir. Sanayi faaliyetlerinin yaygınlaşmasını sağlayan faktörlerin işgücüne zarar verdiği bilinmektedir.

Sektörün önemi şu noktalarda yatmaktadır:

* Endüstriyel üretim, teknik gerçekleştirmeyi garanti eder.

* Endüstriyel üretimin hızlı, ucuz ve kolay yapılmasını sağlar.

*Endüstriyel üretim, gücün makinede gerçekleşmesini sağlar.

* Sanayi üretiminde insan gücüne ihtiyaç azalmaktadır.

* Sanayi sayesinde teknolojik hareketler ve savunma teknikleri hızla gelişmektedir.

Günümüzde endüstriyel faaliyetler insan sağlığının bozulmasında ve çevrenin kirlenmesinde etkili olmaktadır. Hava, su ve toprağın kirlenmesi doğaya ve diğer canlılara zarar vermektedir. İnsanların genetik ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmasına ve ölüm tehdidi altında yaşamasına neden olur. Sanayi faaliyetleri izlenmeli ve izlenmelidir. Endüstriyel faaliyetler günümüzde hala büyük ölçekte gelişmektedir.

Sektörün önemi ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın