medyauzmani.com
Makale, eğitim ve öğretimin kişisel gelişimi, özgüveni ve başarıyı olumlu yönde etkilediğini belirtmektedir. – Haberin Olsun!

Makale, eğitim ve öğretimin kişisel gelişimi, özgüveni ve başarıyı olumlu yönde etkilediğini belirtmektedir.

Eğitim ve öğretimin kişisel gelişimi, özgüveni ve başarıyı olumlu yönde etkilediğini belirten yazıya aşağıda kısaca değineceğiz.

Eğitim ve öğretim bir ihtiyaçtır. Ve insani bir ihtiyaç olduğu için devletin güvencesi altındadır. İnsanların topluma uyum sağlamaları ve kendilerini gerçekleştirmeleri için eğitim ve öğretim çok gereklidir. İnsanların hayata, mesleğe, evliliğe ve daha birçok sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına uyum sağlamaları eğitim ve öğretim yoluyla sağlanmaktadır.

Eğitim ve öğretim doğrudan kendini gerçekleştirme ile ilgilidir. İnsanın kendini gerçekleştirmesi için eğitim ve öğretimini tamamlaması ve yaşam boyu öğrenmeye devam etmesi gerekir.Eğitim ve öğretim, kişinin kendine olan güvenini kazanmasını sağlar. Özgüven kazanmak sadece başarıya ulaşmak içindir. Kendini toplum önünde ifade edebilme, katılım, dayanışma ve yardımlaşma değerlerine sahip olması, bireyin kendine güvenen bir birey olmasını sağlar.

Kendine güvenen ve başarıya ulaşan kişiler genellikle eğitim ve koçluk hayatı çok iyi olan kişilerdir. Eğitim ve öğretimi doğru vermek kadar doğru almak da önemlidir. Bu nedenle eğitim ve öğretim ihtiyaçlarının uygun bir kurumsal yapı içerisinde karşılanması gerekmektedir.

Devletin eğitim ve öğretimi resmi olarak kontrol etmesi çok önemlidir. Böylece eğitim ve öğretim çağdaş ve çağdaş eğitim standartlarına uygun olarak yürütülebilir. Eğitim ve öğretim özgüven ve başarıda çok önemlidir.

Eğitim ve öğretimin kişisel gelişimi, özgüveni ve başarıyı olumlu yönde etkilediğini belirten yazı hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın