medyauzmani.com
Makale Ankara – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Makale Ankara – Eğitim platformu

Aşağıda Ankara çevresindeki oluşumu kısaca ele alacağız.

Ankara ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Anadolu topraklarında İç Anadolu bölgesinde yer alan Ankara, siyasi bir şehir olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’nin de başkentidir. Bu yönüyle siyasi ve idari binaların bulunduğu ve birçok bürokrat ve diplomatın zaman içinde defalarca ziyaret ettiği bir şehirdir.

Sosyal turizm açısından da oldukça gelişmiş olan Ankara’nın tarihi, medeniyetlerin beşiği olarak anılan Anadolu’da etkili olan medeniyetlere kadar uzanmaktadır. Kültür turizminin yanı sıra iş turizmi de Ankara’yı ayakta tutan etkenlerden biridir.

İç Anadolu bölgesinin karakteristik bozkırlarına sahip, göl, akarsu havzaları ve ormanlık alanlara sahip olan Ankara, coğrafyası gereği tarım ve hayvancılığın bir kara kenti olarak geliştiği bir yerdir. Ankara denince akla Ankara keçisi, Ankara kedisi geliyor.

Ankara’da ulaşım, haberleşme, eğitim, öğretim ve diğer hizmet alanları oldukça gelişmiştir. Nüfus bakımından ülkemizin ikinci büyük ülkesi olan Ankara, göç alan bir şehir olarak hava, kara ve demiryolu ulaşımının merkezi ağında yer almaktadır.

Üretimde ve ekonomide önemli bir yer tutan ve beş buçuk milyona yaklaşan nüfusuyla Ankara, yüzölçümü bakımından ülkemizin en büyük şehirlerinden biridir. Merkez bölgelerdeki nüfus yoğunluğu kentleşmenin büyük ölçüde bu bölgelerde gerçekleşmesini sağlamıştır.

Ankara ile ilgili oluşum ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın