medyauzmani.com
Liselerde yeni not sistemi nasıl hesaplanır 2018 2019 – Haberin Olsun!

Liselerde yeni not sistemi nasıl hesaplanır 2018 2019

Ortaokullar için yeni sistem onlara ne aritmetik getirdi, ortaöğretim yönetmeliği 2018 2019 için yeni ortaokul not sistemi nasıldı?

E-okulda öğretmenlerin giriş yapabileceği üç bölüm olacağı tahmin ediliyor. Bunlar test puanları, proje puanları ve performans puanları olarak derecelendirilir.

Lise öğrencileri orta öğretim

1. Ana kısım – sınav puanları: Yıl başında yapılacak genel müdürlük toplantısında yapılacak yazılı numara belirlenecek ve buna göre sınav tarihleri ​​önceden e-okul sistemine kaydedilecektir. Yazılı transkript uygulandıktan sonra alınan puanlar da ilgili yerlere işlenecektir.

2. Ana Bölüm – Proje Puanları: Bu bölümde proje puanları eski dönem konut puanları gibi yüz üzerinden değerlendirilecektir. Dönem ödevlerinden farklı olarak proje ödevlerinin son teslim tarihi Nisan ayı ile sınırlı olmayacaktır. Öğretmen istediği zaman proje ödevini teslim edebilecek ve notları girebilecektir.

3. Ana Bölüm – Performans Puanları: Bu bölümde öğrencilerin performansı yüz üzerinden değerlendirilecektir.

E-okulda derslere ve etkinliklere katılım eski sözlü sınıfa tekabül etmektedir. Eski sistemde öğrencilere verilen sözel puan bu şekilde değiştirildi. Sözlü bir nottan farklı değil. Bunun dışında ikinci not performans görevidir. Bu eski sistemdeki dönem ödevine karşılık gelmektedir. Her sınıf için verilecek performans ödevi sayısı sene başında belirlenir.

Liselerde yeni not hesaplama sistemi ile ilgili görüş ve sorularınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın