medyauzmani.com
Lisans öğrenimi sırasında KPSS önlisans derecesi alabilmek için gerekenler – Haberin Olsun!

Lisans öğrenimi sırasında KPSS önlisans derecesi alabilmek için gerekenler

KPSS Önlisans, KPSS Önlisans Giriş Koşullarına Lisans Eğitimi Sırasında Kimler Girebilir?

KPSS dil eğitimi alan adayların belirli koşulları sağlamaları halinde KPSS önlisans programına girmeleri mümkündür. Bu şartları taşımayanların puanları yüksek olsa dahi puanları geçerli sayılmaz.

KPSS önlisans derecesi alan adayın tercihi sırasında lisans diplomasına sahip olmaması gerekir. Tercih edilen adayın önlisans diplomasına sahip olması gerekmektedir.

Görevden uzaklaştırılan adaylar bölümleri arasından seçim yapamazlar. Ancak, bazı bölümlerin lisans ve dört yıllık dersleri vardır. Bu bölümlerin kuruluşu sırasında ilişiği kesilenler, ilgili bölümlerde önlisans mezunu sayılmazlar. Bu kişilerin daha yüksek dereceleri yoktur, sadece lisans öğrencisi olarak kabul edilirler.

Önlisans derecesi aldıktan sonra üniversite eğitimine devam edenler diploma sahibi oldukları için ilişiği kesilmeden KPSS’ye girebilirler. Birinci sınıf öğrencileri KPSS önlisans derecesine girebilirler. Ancak diplomaları olmadığı için tercih yapamıyorlar. Tercih yapabilmek için iki yıllık eğitimi tamamlamak gerekmektedir.

Benzer bir durum Açıköğretim Fakültesi’nde veya uzaktan eğitimde okuyanlar için de geçerlidir.

Lisans öğrencilerinin KPSS önlisans derecesine girebilmeleri ile ilgili görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın