medyauzmani.com
Kütüphane bölümü nedir – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Kütüphane bölümü nedir – eğitim platformu

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve kütüphane bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylar için bu mesleğe ilişkin bilgileri, sonuçlarını ve mesleğin geleceğine dair bilgileri derledik. İşte kütüphane departmanı – meslek hakkında bilgiler:

Kütüphane bölümüne giriş:

Yazılı belgeler korunarak, talep edilen kitapların ilgililere ulaştırılmasını ve kütüphanelerden en iyi şekilde yararlanılmasını sağlamayı amaçlar. Mezunlar halk kütüphanelerinde, gazetelerde ve özel kurumların arşivlerinde çalışabilirler.

Programın amacı: Kütüphane programının amacı bilgi, fikir ve sanatsal ürünler toplamaktır; Bunları nesilden nesile aktarmak, kütüphanelerin kuruluşu ve işleyişi konusunda eğitim ve araştırma yapmak.

Programda verilen ana dersler: Kütüphane programında eğitim süresi 4 yıldır. Programda sosyoloji, tarih, psikoloji vb. Temel dersler dışında sosyal bilimler, kütüphanelerin tarihi, okul kütüphaneleri, halk kütüphaneleri, kataloglama ve tasnif, kütüphane mevzuatı, çocuk edebiyatı, bilgisayar vb. Dersler okuldur.

Gerekli nitelikler: Kütüphane programında öğrenim görmek isteyenler öncelikle iyi derecede Türkçe okuyup yazabilen, analitik düşünme gücü yüksek, ayrıntılarla uğraşmayı seven ve sistemli bir şekilde anlayan, kapalı alanlarda çalışabilen kişiler olmalıdır.

Mezun unvanları ve pozisyonları:Bir kütüphane programını tamamlayanlar “Kütüphaneci” unvanı ile çalışırlar. Kütüphanede, kütüphaneci satın almak için yayınlanmış eserler arasından seçim yapar; Kitap ve dergilerin sınıflandırılmasını, katalogların düzenlenmesini ve okuyucuya kesintisiz olarak ulaştırılmasını sağlar, kütüphanelerin katalog ve bilgi bölümlerinde okuyucuların aradıkları bilgileri bulmalarına yardımcı olur, tamir edilecek veya ciltlenecek kitapları ayırır. Kütüphanedeki eserlerden bilgi toplar ve okuyucuya sunar. Kütüphaneci, kütüphanenin boyutuna ve türüne bağlı olarak ya tek başına ya da diğer meslektaşlarıyla birlikte içeride ve genellikle sessizce çalışır. Kütüphaneciler geceleri ve tatillerde açık olan kütüphanelerde izler.

İş yerleri: Kütüphane mezunları, kamu ve özel kütüphanelerde, arşivlerde ve bilgi merkezlerinde çalışırlar. Kültür Bakanlığı’na bağlı kütüphaneler ve Üniversiteler kamu sektöründeki istihdamın büyük bölümünü oluşturmaktadır. Özel sektör bilgi merkezleri ve arşivler daha kazançlı çalışma alanlarıdır. Yabancı dil bilgisi bu alanda iş bulma şansını arttırır.

Sekreterlik nedir, Kütüphaneci ne iş yapar, Kütüphaneci maaşı, Kütüphanecinin iş imkanları, Kütüphanecinin çalışma alanları, Kütüphanecinin mesleği hakkında bilgiler, Kütüphaneciliğin geleceği, Kütüphanecilik yapacak kişilerde ne gibi özellikler olmalı? kütüphane bölümünü seçecek, tercih edilen bölüm Kütüphaneciler mi, kütüphanelerin teşviki, kütüphaneler için kazanç ve iş imkanları, kariyer rehberi, mezun kütüphaneciler ne iş yapar, kütüphaneciler mezun olduktan sonra iş imkanları, nerede çalışırlar, kütüphanecinin iş durumu

> Kütüphaneler bölümü ile ilgili soru ve görüşlerinizi aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın