medyauzmani.com
Konferans nedir ve avantajları nelerdir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Konferans nedir ve avantajları nelerdir – Eğitim platformu

hangi konferansTürk edebiyatı ve dünya edebiyatında pek çok edebî eser kaleme alınmıştır. Bu edebi metinlerin bir kısmı sanat için yazılırken, bir kısmı da okuyucuya bilgi aşılamak için yazılmıştır. Bu çalışmalardan biri de dinleyiciye veya okuyucuya bilgi sunmayı ve açıklamayı amaçlayan konferanstır.

Bilimsel veya güncel bir konuda, alanında uzman kişiler tarafından yapılan açıklayıcı ve eğitici konuşmalara “konferans” denir. başka bir tanım; Bilim, sanat, edebiyat gibi birçok konuda bir konunun uzmanı olan kişinin, dinleyicileri bilgilendirmek ve dinleyicilere bilgi aktarmak amacıyla bir topluluk önünde yaptığı konuşmaya konferans denir. Konuşmacının konferans sırasında kullandığı dil ve üslup, konunun içeriğine ve dinleyicinin seviyesine göre değişir. Bu durumda önemli olan nokta; Konuşmacı konuyu tanımlar ve anlaşılması zor olan karmaşık cümlelerden kaçınır.

Konferans bittikten sonra dinleyiciler konuşmacıya sorular sorabilir, bu nedenle konuşmacı gelebilecek sorulara önceden hazırlıklı olmalıdır. Ancak konuşmacı sorulara verdiği cevapların süresini kısa tutmalıdır.

Konferans özellikleri:

  • Konuşmacı önceden hazırlanır, bu nedenle bunlar genellikle akademik çevrelerde verilen konferans hazırlıklı konuşmalardır.
  • Konferansın temel amacı; Herhangi bir konuda bilgi ve fikir aktararak kamuoyunu bilgilendirmektir.
  • Konferans hiçbir zaman halkı herhangi bir amaca yönlendirmeyi amaçlamaz.
  • Konferansı veren uzman, hitabet yeteneğinin yanı sıra bilgi ve fikirlerini ortaya koyarak bu konularda kendini geliştirmelidir.
  • Akademik hitabet niteliğindeki ve bilimsel toplantılarda yapılan konuşmalar konferanslara örnektir.

Konferansın ne olduğu ve avantajları hakkında soru ve görüşlerinizi yorum alanına yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın