medyauzmani.com
Kızılay ve Kızılay haftasında kompozisyon örneği – Haberin Olsun!

Kızılay ve Kızılay haftasında kompozisyon örneği

Bu yazımızda Kızılay Haftası ve Kızılay hakkında kısaca bilgi vereceğiz.

1868 yılında Hilali Ahmar adıyla kurulan Kızılay, Cumhuriyet döneminde Türk Kızılayı olarak hizmet vermiştir. Halk arasında Kızılay olarak bilinen resmi kurum, savaşlarda ve doğal afetlerde tüm insanlığa yardım etmek amacıyla Müslümanlar adına kurulmuştur.

Türk Kızılayı tüm insanlığa hizmet eden bir kurumdur. Irk, dil, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insanlara yardım eder. Kızılay olarak bilinen vakıf, sağlık, eğitim, çevre, doğal afetler ve savaşla ilgili konularda insani yardım sağlıyor.

Türk Kızılayı resmi bir kurumdur. Devletin gücünü ve gücünü temsil eder. Bu sebeple milleti temsil etmekte ve bayrağımızın istiklal mücadelesine katkı sağlamaktadır. Kızılay, Türkiye’de herkes tarafından doğrudan kabul edilen bir kurumdur.

Kızılay ulusal ve uluslararası bir kurum olarak faaliyet göstermektedir. Bu bağlamda, haddini aşsa da insanlara yardım etmeyi görev bilir. Kızılay bu anlamda en koordineli ve organize çalışan en güçlü kurumlardan biri olarak kabul edilmektedir.

Kızılay’ın insani değerlere verdiği önem insanlara sağladığı hizmetten anlaşılmaktadır. Genç; Kadın ve Çocuk herkesin bildiği ve sevdiği bir kurum olmayı başarmıştır. Kızılay devlet tarafından desteklenmekte ve bağış toplama yoluyla faaliyet göstermektedir.

Kızılay, her türlü maddi ve manevi yardımı kabul etmekte ve bunu en güvenli ve hızlı şekilde insanlara ulaştırmaktadır. Sağlık ve eğitim fırsatları sunar. Ulaşım, barınma, beslenme ve korunma gibi fırsatları satın alma sürecine katılır.

Kızılay, farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihleri ​​arasında Kızılay Haftası olarak düzenlenmektedir.

Kızılay Haftası ve Kızılay ile ilgili örnek kompozisyon ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın