medyauzmani.com
Kızılay haftası ile ilgili bir yazı – Haberin Olsun!

Kızılay haftası ile ilgili bir yazı

Kızılay haftası hakkında bilgiler, Kızılay haftası ile ilgili yazılar

Kızılay Haftası (29 Ekim – 4 Kasım)

Kızılay’ın görevleri

Bir sel felaketinde Kızılay afetten etkilenen herkesin yardımına koşar. Onlara yiyecek ve yatacak yer verir ve yaralılara yardım eder.

Bir deprem olduğunda, depremden etkilenenlere yardım eder. Onlara yiyecek ve giyecek verir. Evleri yıkılanlara geçici barınma için çadırlar sağlıyor. yaralılarla ilgilenir,

Kızılay, yangın felaketine uğrayanların yardımına koşarak önce onlara yatacak yer, yiyecek, giyecek ve içecek yardımı yapıyor.

Kızılay, savaş yaralılarını tedavi etmek ve yaralarını sarmak için koşturuyor. Savaştan etkilenenlerin yanında yer alır, onların her türlü ihtiyacını karşılamaya çalışır,

Ayrıca Kızılay, kurduğu aşevlerinde yiyecek içecek bulamayacak durumda olanlara yiyecek içecek temin etmekte,

Kızılay, engelli vatandaşlara araba, koltuk değneği, protez ve ilaç yardımı yapıyor.

Yaz kampları başarılı öğrencilere açıktır. Bu kamplarda öğrencilerin fiziksel ve ruhsal yönden gelişmelerine yardımcı olacak çalışmalar yapılmakta,

Kızılay tüm bu çalışmaları yurt içinde ve yurt dışında büyük bir titizlikle yapmakta, ihtiyaç sahiplerine yardım ederken dil, din, ırk ayrımı yapmamaktadır. İşini insani duygularla, eşitlik ve evrensellik ilkelerine uygun olarak yapar.

Kızılay Tarihi

Afetzedelere din, dil ve ırk ayrımı yapılmaksızın yardım etme fikri ilk olarak 1861 yılında İsviçreli Jean-Henri Dunant tarafından ortaya atılmış ve İsviçre hükümeti ile İsviçre’nin daveti üzerine Cenevre’de uluslararası bir konferans düzenlenmiştir. Konferansa katılan 12 ülkenin katılımıyla “Savaş Yaralılarına Yardım Komitesi” adı altında bir dernek kurdular. Derneğin amacı dünyanın her yerinde savaş veya barış felaketlerine uğrayan insanlara ayrım gözetmeksizin yardım etmekti. Konferansa katılan ülkeler kısa sürede Kızıl Haç adında bir yardım kuruluşu kurdu.

Osmanlı Devleti bu konferansa bir temsilci göndermemiştir. 1868 yılında Miralai Abdullah Bey ve arkadaşları ‘Yaralı Askerlere Yardım Cemiyeti’ni kurdular. Bir süre sonra bu cemaatin adı Hilal el-Ahmar olarak değiştirilmiştir. Helal Al-Ahmar, kızıl hilal demektir.

Kızılay Cemiyeti’nin adı 28 Nisan 1935’te Atatürk tarafından “Kızılay” olarak değiştirilmiştir. Kızılay amblemi beyaz zemin üzerine uçları sola açık kırmızı bir aydır.

Kızılay’ın fahri başkanı başkandır. Merkezi Ankara’da bulunan Türk Kızılayı, bugün ülke çapında 650 şubesi, 19 dispanser, 19 kan merkezi, 11 kan merkezi ve 30’dan fazla aşevi ile faaliyet göstermektedir. Türk Kızılayı, ülkemizin ve Ortadoğu’nun en büyük yardım kuruluşudur. Kurum, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan temel yönetmeliklere göre yönetilir.

Her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri ​​arasında Kızılay Haftası’nı kutluyoruz. Kızılay haftasında okullarda Kızılay’ın çalışmalarını tanıtıcı etkinlikler düzenlenmektedir. Şiirler ve metinler okunur. Sohbetler yapılıyor. Resimler ve afişler asılır. Kızılay’a gelir sağlamak için Kızılay pulları satmak,

Kızılay hasılatı

Kızılay bir hayır kurumudur. Yaptıklarını karşılık beklemeden yapar. Kızılay’ın gelirleri şöyle:

  1. Hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan para, ev ve arazi bağışları
  2. Kızılay pulu satan üyelerden tahsil edilen ücretler. Konser, sergi ve çekiliş gelirleri
  3. Kızılay’ın tekelinde olan ithal ilaç, röntgen filmi, takvim ve oyun kağıdı satışından elde edilen gelirler
  4. Devletten, kurumlardan, belediyelerden ve özel dairelerden yardım
  5. Maden suyu satış geliri

Kızılay, Türk milletindeki asil yardımlaşma ve dayanışma duygusunun kurumsal ifadesidir ve her vatandaş, imkanları ölçüsünde Kızılay’a yardım etmelidir. Şu anda Kızılay’a ihtiyacımız olmayabilir. Ama unutmayalım ki, bir yerlerde Kızılay’a ihtiyacı olan insanlar mutlaka vardır.

Kızılay ile ilgili sözler:

Acı paylaştıkça azalır.

Ateşi söndüren su, acıyı dindiren kızılaydır.

Kızılay arkadaş kara gün.

Kızılay, üyelere yardım etmeye başlar.

Kızılay’a bağışladığınız bir damla kan hayattır.

Kızılay’ı unutmayın, acılı günlerinizde size de yardımcı olur.

Küçük bağışlar büyük işler yapar.

Kızılay sevgisi insanlık sevgisidir.

Kızılay Haftası ile ilgili yazı ve Kızılay Haftası ile ilgili bilgileri aşağıya yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın