medyauzmani.com
Kısaca Şeriat Nedir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Kısaca Şeriat Nedir – Eğitim platformu

Dünyayı yöneten ülkeler çok farklı yönetim sistemleriyle yönetiliyordu. Bu devletlerin bazılarında devlet siyaseti dine, bazılarında tek kişinin, bazılarında ise halkın fikirlerine göre şekillenmiştir. Şeriatı yönetmek ise, devleti Kuran’da yazılı esaslara göre yönetmek demektir. Bu yazımızda sizlere şeriat hakkında detaylı bilgi vermeye çalışacağız. Bu konuya ilgi duyuyor ve bu konuda detaylı bilgi almak istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Demokratik yönetimlerde konulan anayasa kuralları, günümüz insanının bilimsel değerlerine ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmakta ve hazırlanmaktadır. Ancak şeriat yönetimlerinde anayasal kurallar, Kuran esaslarına göre değiştirilmek üzere hazırlanır. Toplumda bir sorun ortaya çıkarsa, bu sorunu çözmek için Kuran’ı bilen ve yorumlayabilen insanların görüşüne ihtiyaç vardır.

Geçmişte Müslüman toplumlarda bu yönetim biçimi hakim olsa da, günümüzde bazı Müslüman ülkeler demokratik yönetim altındadır. Şeriat yönetimi şeklinde, İslam hukukuna ve İslam’ı bilen insanların fikirlerine göre yönetim esasları belirlenir ve uygulanır. Sorunun İslam’da bir benzeri yoksa geçmiş olaylardan örnekler alınarak çözüm bulunabilir.

Kısacası şeriatla yönetilen bir ülkede birinin malını çalarsanız cezanız Kuran’a bakarak belirlenir. Ancak demokratik bir ülkede birinin malını çalarsanız, evrensel insan haklarına ve günün ihtiyaçlarına göre belirlenmiş demokratik anayasa çerçevesinde size yakışan cezayı alırsınız.

Kısaca Şeriat Nedir başlıklı yazımız ile ilgili görüşlerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın