medyauzmani.com
Kısaca nasıl dua edilir – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Kısaca nasıl dua edilir – eğitim platformu

C14

Bu yazımızda kısaca nasıl dua edileceğini anlatacağız.

Namaz İslam’ın şartlarından biridir. Allah’ın emridir. Farz ve nafile namazlar vardır. Namaz bedenin ibadetidir. İnsan vücudunun belli hareketler göstererek yaptığı bir ibadet şeklidir.

Her namaz farz, yemek ve sünnettir. Namaz esnasında içeride ve dışarıda olmak üzere 12 meclis vardır. Bu ücretlerden altısı namazın başında, altısı da namaz sırasında farzdır. Namaz kılmadan önce abdest almak gerekir. Abdest dört öğündür. Elleri ve yüzü yıkamak, dirseklerle kolları yıkamak, başı yıkamak, ayakların arkasını yıkamak abdestin amellerindendir.

Abdest ile başlayan temizlik işlemi namaz için tasarlanmıştır. Cehennemden arınmak, namaz kılınan yerin temizliğidir. – Necis, kan, idrar ve meni gibi namaza mâni olan necis unsurların temizlenmesi ihtiyacı. Grubun avret yeri olarak avret yerinin tamamen kapatılması gerekir. Kıbleye dönmelisin. Niyet namaz kılmak. Bundan önce namaz vaktine girmesi gerekir.

Namazda iftah okunur. İlk tekbir Allahu Ekber denir ve eller kulaklara kaldırılır ve bele bağlanır. Bu pozisyon başarısızlığa mahkumdur. Tilavet ayakta okunur. Kıraat, Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin okunmasıdır. yeterli. Ondan önce Sübhanka ve Fatiha okunur. Son kıyamda namaz biterse rükûa gidilir. 3 defa Subhanerabbielazim denir. Kelepçesiz ayakta durmaya SemiAllahulimen Hamideh denir, secde yapılır, 3 defa Subhanerabbiel Ala denir. Merhaba, Bu kısa bir seanstır. Secde tekrarlanır. Her harekete Allahu Ekber denir. Rekatın bitiminden sonra selâm ile dualar okunur ve önce sağa sonra sola selam verilerek namaz bitirilir. Bu zorunlu bir duadır. Vacip, Sünnet ve Müstehab ile ilgili kitaplara başvurulmalıdır.

Aşağıda kısaca nasıl dua edileceği ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın