medyauzmani.com
Kısaca Milli Gün nedir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

Kısaca Milli Gün nedir – Eğitim platformu

Bu yazımızda milli bayramın ne olduğunu kısaca açıklayacağız.

Ulusal bayramlarVe Milli mücadele sonucunda kazanılan zaferleri kutlamak için resmi tatil ilan edilir.. Bu bayramlarda milli birlik ve beraberliğin duygu ve düşünceleri zafer coşkusu ile paylaşılır.

Birçok resmî tören, sempozyum, konferans, sempozyum ve paneller, millî birlik ve beraberlik duygu ve düşünceleriyle şekillenir. Birleştirici ve milli değerler üzerine söyleşiler, sergiler, sinemalar ve tiyatrolar düzenleniyor.

Milli bayramlar, milletlerin birlikte kazanıp başardıkları, tarihi öneme sahip, ortak bir miras ve kültür oluşturan bayramlardır. Bu bayramlar milletin gelenek ve göreneklerini besler.

Ülkenin gelenekleri ve millet olma bilinci milli bayramlara anlam kazandıran özelliklerdir. Özellikle devlet geleneklerimizde vatanseverlere ve yerlilere verdiğimiz önem ve değer bu bayramlarda doruk noktasına ulaşır. Bağımsızlık, hukukun üstünlüğü, özgürlük ve adalet gibi kavramlar üzerinde durulmaktadır.

Milli bayramlarımız şu şekildedir:

23 Nisan: 1920 yılında kurulan TBMM’nin kuruluşu nedeniyle her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmaktadır.

19 Mayıs: Atatürk’ün 1919’da Samsun’a çıkışına dayanan Milli Mücadele’nin başlaması nedeniyle her yıl Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlanmaktadır.

30 Ağustos: Milli mücadelenin zaferle sonuçlandığı, büyük taarruz zaferinin kazanıldığı gündür. Her yıl coşkuyla kutlanır.

29 Ekim: Cumhuriyetin İlan Günü olarak her yıl milletin coşkuyla kutladığı milli bir gündür.

Milli Gün ile ilgili yorumlarınızı kısaca aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın