medyauzmani.com
Kısaca Allah’ın tek kelimesinin anlamı ve hikayesi – Haberin Olsun!

Kısaca Allah’ın tek kelimesinin anlamı ve hikayesi

Bu konumuzda sizlere “Allah” kelimesinin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Deyimler, tamlamalar olarak mecazi kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşmiş olan terimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler, anlam derinliği ve zenginliği yaratan, söylenmek isteneni en kısa ve net şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Tanrı’nın bir kelimesinin anlamı:

“Sözümü tutacağıma, sözümden dönmeyeceğime ve sizler gibi Allah’ın birliğine inandığınıza inanın” anlamına gelen bir terimdir. “Tanrı” kelimesi en çok kullanılan terimlerden biridir.

Söz, Allah’ın şu sözünün hikâyesidir:

İnsanlar insan ve insan ilişkilerinde her zaman düzgün konuşmayı ve dürüst olmayı seçerler. Yalan söyleyen insanlar, sözüne güvenmeyen ve güvenmeyen insanlar olarak yalancı kabul edilir. Halkın sözüne güvenmek çok önemlidir.

Allah’a inanan bir kişinin sözlerinde bir kelimenin nasıl bulunabileceği anlamında kullanılan ve sözü dinsel bir referans olarak gösteren bir terim olarak kullanılmaktadır. Doğru söz insanların güvenini kazanır ve insanları dürüstlüğü ile tanınır kılar. Toplumda yaygın bir söz olan “Tanrı”, kendimize güvenmenin çok önemli olduğunu bize hatırlatır.

Deyimler stereotiplerdir. Mecazi anlamda kullanılırlar. Dilin en önemli unsurları ve bir ağızdan diğerine ve nesilden nesile hem sözlü hem de daha sonra yazılı olarak aktarılan kaynaklar olarak bilinirler.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın