medyauzmani.com
Kısa macera ve kahramanların özeti – Haberin Olsun!

Kısa macera ve kahramanların özeti

Sergüzeşt’in kitap özeti ve incelemesi sayfamızda. Başlıca eserlerden biri olan Sergüzeşt’in özetini kahraman ve karakter özelliklerine dair kısa bir analiz ile kısaca hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Maceralar ve Kahramanlar kitabının özeti

Kafkasya’daki bunalım günlerinde dokuz yaşında insan tacirleri tarafından kaçırılıp İstanbul’a getirilen Dilber, Harput Mülkiye Müdürlüğü’nden kovulan Mustafa Efendi’nin sarayına satılır. Dilber bu konakta çok zor günler geçirmektedir. Evin zalim hanımı Dilber’e eziyet eder. Dilber bu işkenceye dayanamaz. Mustafa Efendi işinden dolayı tekrar işe alınınca Dilber’i sattı. O evden başka bir eve sürüklenen Dilber için de güzel günler vardır.

Dilber, onu esir alan tüccarın onu Asaf Paşa’ya satmasıyla güzel hayatına kavuşur. Asaf Paşa’nın sarayında iyi bir eğitim gördü ve Fransızca öğrendi. Dilber ibn el-Başa’nın çeşitli portrelerini yaptı. Zamanla ressam Celal Bey ile arasında bir aşk doğar. Birbirlerine aşık olurlar. Assaf Paşa ve eşi buna yanaşmadı. Anlaşamadıkları için Dilber’e bir sır satarlar.

Bir tüccar tarafından yeniden esir alınan Dilber, Mısır’da bir aşiret ailesine satılır. Dilber, zor günler yeniden başladığında aşiret reisinin hareminde olmak istemez. Bu nedenle dövüldü ve hapsedildi. İşkence gören Dilber, Mısır’dayken bunalıma girer.

Bir gün Nil kıyısında, daha önce intihar etmeye karar verdiği gibi, suları soğutmasına izin verir ve yaşamına son verir. Aşkına kavuşamamanın acısı ve hayatının karmaşası içinde olan Dilber, macerasını intihar ederek sonlandırır.

Şampiyonlar:

güzellik: Kafkas kökenli yetim bir kızdır.

Celal: Resim dersleri alan Assaf Paşa’nın yakışıklı oğludur.

Mustafa Efendi: Devlet adamı olarak hayatına devam etmektedir.

Assaf Paşa: Paşa hayatına devam etmektedir.

Maceranın kahramanları ve kitabın özeti ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın