medyauzmani.com
Kış için pişirilen aşının bileşimi – Haberin Olsun!

Kış için pişirilen aşının bileşimi

Dilimizde bu dilin zenginliğini gösteren pek çok atasözü bulunmaktadır. Yazın başında aşı, kışın ise aşının pişirildiği bu atasözlerinden birinin anlamı, insana her zaman çalışkan olmasını öğütler.

İnsan her zaman çalışmak ve hayatta kalmak için mücadele etmek zorundadır. Bu bağlılık, insana yaşama arzusu aşılar ve onun hayatla güçlü bir şekilde ilişki kurmasını sağlar. Eski zamanlarda, özellikle insanların geçimini çiftçilikten sağladığı dönemlerde bu söz daha doğruydu. Sıcak yaz günlerinde, sıcakta tarlada çalışanlar, hasat zamanı geldiğinde bu ürünleri toplayıp rahat bir kış geçirebildiler.

Bunu genel hatlarıyla inceleyecek olursak kelimenin mecazi olarak vurgulanması mümkündür. İnsan belli zamanlarda çalışıp emek verirse, bir gün ekonomik sıkıntılarını zor zamanlarda çözebilir. Gençken çalışmayan ve yanında yatan, rahatlıkla çalışabilen insanlar, zor günlerinde ekonomik sıkıntı çekmeye başlar ve temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelirler. Bu nedenle her insan güçlü olduğu zaman çalışmalı ve tasarruf etmelidir.

Kış için yemek yapmanın ne demek olduğuna dair görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın