medyauzmani.com
Kirman’da boru hattı sabotajı mahalleyi 20 gün susuz bıraktı – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Kirman’da boru hattı sabotajı mahalleyi 20 gün susuz bıraktı – Haberinolsun.net.tr

Kaza, Atatürk Mahallesi Kirman Taşkal köyü sınırları içerisinde bulunan afet evlerinde meydana geldi. Taşkal köyü muhtarı Hasan Karaja, yaklaşık 20 gündür içme suyu olmayan mahallenin sorununu çözmek için ekipleri seferber ediyor…

Atatürk bölgesine içme suyu taşıyan boru hattında yapılan çalışmalarda, hattın bazı bölümlerinin taş ve yabancı cisimlerle tıkalı olduğu tespit edildi.

Sabotaj için desteklendi

İddialara göre, Yeşildir Köyü üzerinden bazı kişilerin sağladığı içme suyu hattına taş ve yabancı cisimler atılarak suyun kesildiği anlaşıldı. Taşkal köyü muhtarı Hasan Karaca ve ekipleri boru hattını bir yandan diğer yana inceliyor ve engellenen alanları tespit etmeye çalışıyor. Boru hattından çok sayıda taş ve yabancı cisim çıkması, boru hattının kasten kapatılması sorununu akla getiriyor.

Haberinolsun.net.tr’a bilgi veren Taşkale köyü muhtarı Hasan Karaca, Atatürk ilçesine 20 gündür içme suyu verilmediğini, çalışmalar sırasında boru hattının bazı yerlerinde taş ve yabancı cisimler bulunduğunu söyledi. Karaja, bu cisimlerin normal şartlarda boru hattına giremeyeceğine inandıklarını ve suyun kasıtlı olarak onları kesmeye çalıştığını ifade etti. “Atatürk Mahalıcı’na giden içme suyu boru hattındaki sorunları 20 gündür tespit etmeye çalışıyoruz. Borulara dökülen cisimler farklı alanlarda tıkanıklığa neden oluyor. Şu ana kadar 5 yerde tıkanıklık tespit ettik. Karaman İl Özel İdaresi tespit etti. iş makinalarındaki arızaları ve boru hattı değişikliklerini kapsıyor.Yaklaşık.” 700 metrelik boru değiştirildi. Hattan gelen su kesildi ve bir süre sonra tekrar temizledik. Boru hattının etrafındaki bazı bölgelere kamera sistemleri kuruldu ve burada boru hattını engellemeye çalışan kişiler tespit edilirse, içme suyunu sabote etmek suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacaklar” dedi.

Komşu

Atatürk semtinde yaşayan vatandaşlardan alınan bilgiye göre, 20 gündür içme suyunun olmamasının büyük sorunlara yol açtığı öğrenildi. Mahallenin temel ihtiyaçlarının karşılanması için çevre bölgelerden ulaşım suyu ile desteklendiği ancak bunun hayvanlara su sağlamak için yeterli olmadığı söyleniyor.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın