medyauzmani.com
Kimlere Vitra verilmez – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Kimlere Vitra verilmez – eğitim platformu

Peki kime ne vermiş görüyorsunuz 300x165İslam dinine göre Müslümanların Ramazan ayında malları, malları ve varlıkları temel ihtiyaçlarından fazla olan fakirlere verdikleri sadakalara “fıtır” denir. Bu sadaka, başın ve vücudun sadakasıdır. Bu sebeple bu sadaka fıtre olarak da adlandırılır.

İslam’da iyi bir Müslüman, yani zengin, fıtrat vermek zorundadır. Bu fitre Ramazan ayında evde oturanların sayısına göre yani evde oturanların sayısına göre verilir. bu yüzden; Ramazan Bayramı’ndan önce bir evde yeni doğan bebek doğarsa, bu yenidoğana fıtra verilmesi gerekir. Çünkü dinimizde zengin ve zenginlerin çocuklarına ve henüz buluğa erişmemiş çocuklarına fıtra vermeleri farz olmuştur.

İçgüdü kime verilir?

İslam’ı fıtratla tanıştıracak bir Müslüman, önce akrabalarından başlamalıdır. Bir kimse fıtratı kaynanasına, babasına ve damadına verebilir, elbette fıtrat verilecek kişilerin durumunun iyi olmaması gerekir. Çünkü fıtrat önce fakirlere ve fakirlere verilir.

Din âlimleri, öğrencinin babası her zaman fakir de olsa, fıtratının öğrencilere verilmesi gerektiğini, eğitimine yardımcı olunması gerektiğini vurgulamışlardır. Ayrıca askerlere içgüdü verme gereğini vurguladılar.

Bu durumda İslam dinine göre insanlar durumu iyi olanlara ve onların çocuklarına, eşlerine ve torunlarına fıtra veremezler.

Neyin uygun olduğu ve kimler için olduğu ile ilgili görüşlerinizi ve sorularınızı aşağıdaki yorum bölümünden bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın