medyauzmani.com
Kardeş sevgisi hakkında paragraf kompozisyonu – Haberin Olsun!

Kardeş sevgisi hakkında paragraf kompozisyonu

Bu yazımızda kardeş sevgisi hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Kardeşler aynı anne karnından doğan kan bağıdır. Ancak aynı babadan olan çocuklar da kardeş sayılır. Kardeşlik kandan ibaret değildir. Ama biraz da aile bağlarından oluşan kardeşliğin anlamından bahsedelim.

Kardeş olmak eş olmaktan geçer. Birincisi, amaç birlikte olmak demektir. Aşk karşılaştırılamaz bir şeydir. Birini sevmeye karar veremezsiniz. Çünkü irade kalpte işlemez. Bir yere gitmek isteyebilirsiniz, su içmek isteyebilirsiniz veya yemek yemek isteyebilirsiniz. Ama birini sevmeye veya birinden nefret etmeye karar veremezsiniz. Çünkü buna kalp karar verir.

Kardeş sevgisi, doğuştan kucakladığınız tüm bağların üzerindedir. Bu bağın sevgiyle güçleneceği, özveriyle kalıcı hale geleceği kesindir. Kardeş sevgisi insanın ısındığı bir şey değildir. Doğal olarak ve doğrudan gelir.

Samimiysek bunu hissederiz. Bu duygu birlikte olmanın verdiği zevkten geliyor. Ön yargısız, çıkarsız aşk, aile bağları ile ortaya çıkan bir olgudur. Bu kardeşler arasında da kendini gösterir.

Kardeşin için her şeyi yaparsın. Yemezsin, giymezsin, giyersin. Kendinizden önce bunu düşünün. Çünkü bu kardeşliktir. Kardeşliğin özü budur. Kardeşlik menfaati ve egoyu yok eder. Kardeşler paylaşır ve birbirlerine yardım eder. Bu ancak sevgi ile aşılabilecek bir durumdur.

Onun için kardeşlerimize değer verelim küsmeye, kavga etmeye, ayırmaya vaktimiz yok.

Kardeş sevgisi ile ilgili paragrafın yapısı ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın