medyauzmani.com
Kardeş Ali Aykin’den sonra sadakat şubesi Kerman… – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Kardeş Ali Aykin’den sonra sadakat şubesi Kerman… – Haberinolsun.net.tr

Biz Tanrı’yız ve umarım sen ragion’sundur. Allah’tan geldik ve Allah’a döneceğiz. Ali Ekin kardeşim, bilinçli bir derviş, memur, şef ve hastane müdürü, bölge sağlık müdür yardımcısı ve bölge sağlık müdür yardımcısı. Kirman’a ilk geldiğim yıllardı. Ağabeyim Ali yeni evli ve Yunus Emre Kültür Vakfı’nda devlet memuruydu. Anadolu Üniversitesi İşleme Fakültesi’nden mezun oldu. Sağlık Müdürlüğü’nde memuriyet sınavını kazanarak vekil olarak çalışmaya başladı.

Mesleği boyunca, sorunları çözerek, devletin çıkarlarını koruyarak ve malını koruyarak çalışkanlığını ve çabasını titizlikle yerine getirdi. Uzun süredir her kademede yöneticilik yapıyor. Kimseyi incitmedi. O her zaman kardeş ve kardeş olmuştur. Çevresindeki personeli sevdi ve kendini sevdirdi. Performansı ve verimliliği artırarak heyecanı hep devam ettirdiniz. Yetenekli meslektaşlarının birçoğunu yönetici olarak yetiştirmek için çok çalıştı. Her ziyaretçiyi efendim unvanıyla karşılayın. Tüm makul hizmetleri derhal yerine getirecektir. Yüzü asla aşağı inmeyecek. Çaresiz yabancıların karşısına çıkar, teşhis ve tedavi yapardı. Ah, yapmadı, hizmetçi hakları konusunda çok titizdi. En sevmediği ikiyüzlü tip ise iftiracılar, dolandırıcılar ve dolandırıcılardı.

Kardeşim Ali Ekin için dünya sınavı da ağırdı. Atalarımız, büyük dağın harika bir kış geçireceğini söyledi. Doğal olarak, ticari girişimi verimli değildi. Eğer musibetler seni Allah’a yaklaştırıyorsa, bu bir mükâfattır. Kardeşimiz bu tezahürü sabır ve güvenle karşıladı. Zehirle pişirilmiş çorba yiyin ve kızılcık şerbeti için. Her zaman öfkesini kaybetmedi. Karakteri ve kişiliği dik duruşunu bozmadı. Her neyse, en büyük sadaka onun gülüşünden mahrum kalmamıştı. Seni yaşatan mutlaka yaşayacaktır. Atalarımızın dediği gibi bir aksiyon ve keşif dünyası.

Merhum Müftü’nün damadı Abdullah Sivaji bu fırsatı değerlendirdi. Haftalık ruhi konuşmalarını ihmal etmedi. Bütün dış ve iç bilimleri öğretti ve tamamladı. Ailenin iyi bir reisiydi ve akrabalarıyla ilgileniyordu. Hanedanlığın yıllık toplantısına katılırdı. Olağanüstü hafıza çocukları yetiştirdi.

Yurt dışından haberler. Peygamber güzel olmasaydı ölmez miydi? Abim Ali küresel sürgününü tamamladı ve olgunluğu sona erdi. Azrail AS, Rabb’im, can alma görevini bana ver, ama kulların benden nefret edecek, sığınağının yanında, diyor Rabbim, hiç düşünmeyeceğin sebeplerle yapacağız. Her yenidoğan ölüme adaydır, her ölüm erken ölümdür. Çok erken ve çok ani oldu, adamım.

Sana dokunan, yüreğine giren, seni seven, sana aşık olan, kayınvalide olan tüm sevdiklerin, ülkenin dört bir yanından partine koştu. Sen sadakatin haysiyet dalı. Hepsinden iyisi, sadece birkaç kişiye sunulacak bilinçli, kaliteli bir kitle konseri. her zaman ağladı. Onun iyi bir mümin olduğunu gördük. Hakkımız size hayırlı olsun. Rabbim sana rahmeti ve merhameti ile muamele eylesin, mekanın cennet olsun Ali Abisim… Sizden Kuran-ı Kerim Hatimi, Yasin, Fethliri ve İhlas okurlarına da soruyoruz.

Necdet BAŞTOKLU

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın