medyauzmani.com
Karaman’da şifalı alıç mağazası toplanmaya başladı – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Karaman’da şifalı alıç mağazası toplanmaya başladı – Haberinolsun.net.tr

Haber albümü için resme tıklayın

Kirman’da kayalık yerlerde çalı ve ormanlarda kendiliğinden yetişen kırmızı ve sarı alıç meyveleri yerliler tarafından toplanır.

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan alıç, özellikle kalp ve damar hastalıkları için faydalı olduğu bilinmektedir.

Faydaları saymakla bitmeyen alıcıyı toplamak çok zordur. Dikenli dallardan koparılan alıç, mevsim sonu yaklaştıkça kendi kendine yere düştüğünde görsel bir şölen yaratır.

Yerel sakinleri toplama yöntemi çok pratiktir. Ağacın altına bir parça bez ve bez koyarak ve ağacı sallayarak hemen hemen tüm meyveler kolaylıkla toplanabilir.

Kür deposu olarak bilinen alıç meyvesini sofralarda görmek mümkündür. Sıradan yemek yemek istemeyen vatandaşlar marmelat, komposto, bitki çayı veya sirke olarak da değerlendirebilir.

Alıç meyvesinin başlıca faydaları şunlardır:

Kanın kolayca pompalanmasını sağlayan alıç meyvesi, kan dolaşımını kolaylaştırarak kalbin yükünü hafifletir. Kalp krizi riskini önleyerek vücudu aterosklerozdan korur.

Kurutulup bitki çayı olarak tüketildiğinde sakinleştirici etkisi vardır. Bilinçli tüketildiğinde midede ağrı kesici etkisi olan alıç, tansiyonu düşürme ve uykusuzluğu önleme avantajına da sahiptir.

Alternatif bir tarif olarak alıç reçeli de yapılabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın