medyauzmani.com
Kapakta oturan terimin anlamı ve hikayesi – Haberin Olsun!

Kapakta oturan terimin anlamı ve hikayesi

Bu konumuzda sizlere şap oturtma teriminin anlamı ve kısa bir tarihçesi hakkında bilgi vereceğiz.

Deyimler, tamlamalar olarak mecazi kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşmiş olan terimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler, anlam derinliği ve zenginliği yaratan, söylenmek isteneni en kısa ve net şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Yardım üzerine oturmak deyiminin anlamı:

Zor duruma düşmek, çıkmaza girmek anlamında terim olarak kullanılır. “Paraşüte otur” en çok kullanılan deyimlerden biridir.

Yardım üzerine oturmak tabirinin hikâyesi:

Şap, zemine kum, çimento ve su karışımı dökülerek yumuşak sertlik ve mukavemet sağlar. Şap ilk döküldüğünde suya karıştığı için oldukça viskoz bir haldedir. Şap basması içinden çıkılması güç ve zor bir durumdur. Bu da insanların zor durumda olduğunu gösterir.

Deyim olarak da kullanılan şap oturmak zor, zor ve yorucu durumlar için kullanılan bir kelimedir. Bu durum karşısında şap üzerine oturmak da işlerin imkansız hale geldiğini gösterir çünkü insanlar meşgul, temizlik yapmaya çalışıyor, evde yorulmaya çalışıyor.

Aynı zamanda takılıp kalmak, başarısız olmak, çıkmaza girmek, çözüm bulamamak anlamlarına da gelir.İnsanlar arasında çokça kullanılır ve mecazi anlamda basmakalıp olduğunu herkes bilir. Ve değişmeyen ifade kalıpları, herkesin bilmesini kolaylaştırır.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın