medyauzmani.com
Kalpaklılar ve kahramanlarının kısa özeti – Haberin Olsun!

Kalpaklılar ve kahramanlarının kısa özeti

Kalpaklılar kitap özeti ve analizi sayfamızda. Kalpaklılar’ın 100 büyük eserinin bir özetini, kahramanın kişilik özelliklerinin kısa bir analizi ile hazırladık. Sitemizde tüm kitapların özetlerini bulabilirsiniz.

Kalpaklılar ve Kahramanlar kitabının özeti

Kalpaklılar, Samim Kocagöz tarafından Milli Mücadele yıllarını anlatan bir roman olarak yazılmıştır. Çok okunan bir kitap olarak yüz temel eser içinde yer almaktadır.

özet:

Milli mücadele yıllarından hemen önce durum kızışırken, İzmir’deki hareketler Yunan askerlerinin şehre yaklaştığı haberini veriyordu. Hasan Tahsin ve arkadaşları, şehri savunmak için örgütlenmelerini ve tedbirler almalarını önerdi. Hasan Tahsin’in bir planı vardı. Kimseye söylemedi.

Arkadaşı Yusuf ile tanıştı. İzmir’deki durum hakkında konuşun. O bir gazeteciydi ve kimsenin tahmin edemediği şeyleri tahmin edebiliyordu. 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar İzmir’e çıktı ve her şeyi yakıp yıkmaya başladı. Hassan Tahseen ve arkadaşı Youssef, düşmana karşı koymayı düşündüler. Joseph gergindi.

Hasan Tahsin evinden aldığı bombayla düşmanın üzerine yürüdü. üzerine vurdu. Işınlandılar. Hemen karşılık verdiler ve Hasan Tahsin’i idam ettiler. Yüzünde bir gülümseme vardı. Joseph onu gördü ve çok üzüldü. Arkadaşının niyetini anlamıştı ama artık çok geçti.

Yusuf, Anadolu güçlerine katılmak için şehri terk etmek zorunda kaldı. Nişanlılarını geride bırakarak Anadolu’ya doğru yola çıkarlar. Damat Ferit Paşa hükümeti Mustafa Kemal’e karşı hareket ediyordu.

İstanbul’daki askerler, Damat Ferit Paşa’nın kızının aklına bir delikanlının girmesini ayarladı. Talip Mojgan’ı kendine aşık etti. Bir ipucu aldı. Mojgan gerçekten de Mustafa Kemal’in bir destekçisiydi. Bilgileri paylaşın.

Anadolu, Akın Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ne katılarak milli mücadeleyi güçlendiriyordu. Anadolu düşman işgalinden kurtarılırken, Mustafa Kemal konferanslar veriyor ve yeni devletin temellerini atıyordu.

Şampiyonlar

Güzel ilerleme: Gerçeği yaşayan bir gazeteci olarak milli mücadelenin kıvılcımıydı.

Yusuf: Hassan Tahsin’in yakın arkadaşıdır.

Mojgan: Paşa ile Serkatip’in kızıdır.

talip: İzmir’de yaşayan bir avukattır.

Kalpaklılar Kahramanları ile ilgili yorumlarınızı ve kitap özetini aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın