medyauzmani.com
İşte dünyanın en ucuz arabası! Türkiye’de mevcut mu? – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

İşte dünyanın en ucuz arabası! Türkiye’de mevcut mu? – Haberinolsun.net.tr

Son zamanlarda Türkiye’de araba almanın çok zorlaştığı bir dönemde vatandaşlar artık fiyat yerine daha ucuz performans arayışına giriyor.

Bu sorular akıllara dünyanın en ucuz arabasını getirdi ve o arabayı ve fiyatını görenler gözlerine inanamayacak. İşte dünyanın en ucuz arabası.

Araba fiyatlarının artmasından sonra sadece Türkiye’de değil tüm dünyada insanlar artık en ucuz arabaları istiyor.

Zamanına göre dünyanın en ucuz arabası ve belki de tekerleğin icadından bu yana ortaya çıkan ve araba kategorisine giren en ucuz ulaşım aracıdır.

80 yıl önce Mumbai’de doğan bir markanın ürünü

Yaklaşık 80 yıl önce Hindistan’ın Mumbai kentinde Tata markası, daha düşük gelirli insanların bile satın alabileceği bir araba yaptı. Aslında bu arabanın üretimi, piyasaya sürülmesinden sonra tam 10 yıl boyunca, ciddi bir değişiklik olmadan, ilk ortaya çıktığı gibi devam etti.

Tata, belki de otomotiv tarihinin en ucuz arabası olan Nano için yıllık çeyrek milyonluk bir satış rakamı hedefledi, ancak Nano tanıtıldığı yıl sadece 7.000 adet satabildi ve araba satışlarına çalkantılı bir ivme ile devam etti. takip eden yıllarda. 2018 yılında üretimine son verilmiştir.

Neredeyse ÜCRETSİZ olacak şekilde tasarlandı ve üretildi

Arabanın tasarımı birçok kişi tarafından alay konusu oldu, ancak bu araba Tata tarafından yapılırken, komedyenler de zaman zaman onunla dalga geçtiği için bu araba “ortalama Hintli aile” için üretildi. Komedyenlerin dalga geçtiği durumda (Russell Peters), genellikle 30’lu yaşlarına kadar ailesiyle birlikte yaşayan sıradan bir Hintli adam hakkındaydı, Tata’nın aslında ona bakarken tam olarak düşündüğü buydu. Özellikle Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında, Hint gençliğinin yeniden ayağa kalkmak için bağımsızlığını kazanması diğer ülkelerden farklı olabilir. Bu nedenle Tata, bu ailelerde yaşayan gençlere, insanların tüm birikimlerini yatırmadan satın alabilecekleri bir araba yapmak istemiş ve 2008 yılında çirkin görünümüyle Nano’yu tanıtmıştır.

Bir litrede 22 kilometreye ulaşabilir

Tata, göze çarpmayan hatchback’e 4,000 rpm’de 37 hp ve 61 Nm tork üreten 624 cc’lik bir motor yerleştirdi. Yaklaşık 650 kilogram ağırlığındaki bu araba için bu değerler zaten yeterli ve ayrıca 4 vitesli bir şanzımana sahip. Araç versiyonuna ve paketine göre değişiklik gösterse de bu aracın 1 litre kapasite ile yaklaşık 22 kilometre yol kat ettiği söylentileri dolaşıyor.

BİRÇOK KATEGORİDE TATA NANO ARIZA

Ancak, tüm bunlara rağmen, yalnızca Tata Nano, birçok otorite tarafından “dünyanın en iyileri …” listesine girmeyi başardı. Bu listeler muhtemelen dünyanın en ucuz arabası, dünyanın en çirkin arabası ve dünyanın en güvenli arabası gibi şeylerdir. Özellikle bu arabanın piyasaya sürüldüğü sırada neredeyse ücretsiz olduğu göz önüne alındığında, bu tür şeyler bazı insanlar tarafından gözden kaçırılabilir, ancak hükümetler bunu yapmadı.

Mevcut en düşük notu aldım

Ne yazık ki güvenlik testlerinden geçemeyen bu araba hiçbir Avrupa ülkesine ya da ABD’den hiçbir ülkeye gidemedi çünkü Nano mümkün olan en yüksek şekilde sınıfta kalarak hükümetlerin koyduğu tüm standartları geçti.

KDV ve KDV dahil 40.000 TL’ye kadar KDV’siz fiyat 22.500 TL kapınızda.

Öte yandan bazı mecralarda otomobilin fiyatının 2000 ile 4000 dolar arasında değiştiği belirtilirken, otomobilin çıkış tarihindeki fiyatının 100.000 INR olduğu biliniyor. Bu değer Türk Lirası olarak yaklaşık 22.500 Türk Lirasıdır. Bu fiyata KDV ve ÖİV’yi de eklediğinizde, bu arabayı yaklaşık 40.000 TL’ye, tam olarak 38.500 TL’ye alabileceğiniz anlamına geliyor. Şu anda Türkiye’de yaklaşık 20 bin elektrik lirası olduğu düşünülürse, pek korunmayan ama en azından bir araba olan bu araba, bazı kitlelere hitap edebilir ve satın alınabilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın