medyauzmani.com
İşleme bölümünün tanımı nedir – eğitim platformu – Haberin Olsun!

İşleme bölümünün tanımı nedir – eğitim platformu

Üniversite sınavlarına hazırlanan ve mekanik bölümünü tercih etmeyi düşünen adaylar için bu mesleğe dair bilgileri, sonuçlarını ve mesleğin geleceğine dair bilgileri derledik. İşte makine bölümü – mesleği hakkında bilgiler:

Makine parçası tanıtımı:

Ulaştırma Bakanlığı tarafından istihdam edilmek üzere deniz makine mühendisleri yetiştiren bir kolejdir. Makine programının amacı, konusu olan talaşlı imalat ve talaşsız imalat yöntemlerini kullanarak her türlü makine kullanımında çalışacak, makine parçalarını tasarlayacak, teknik resimleri çizecek ve ilgili tezgahlarda işleyecek ortalama insan gücünü yetiştirmektir. bunlarla ilgili üretim alanlarında üretim. Bu programdan mezun olanlar kamu ve özel kuruluşlarda ara teknik eleman olarak çalışmaktadırlar.

Programın amacı: Makine programının amacı, her türlü makinenin kullanımı konusunda çalışacak, üretime konu olan makine parçalarını ilgili üretim alanlarında tasarlayacak, teknik resimlerini çizecek ve bunları kullanarak işleyecek ara iş gücü yetiştirmektir. ilgili tezgahlarda işleme ve talaşsız imalat yöntemleri.

Programda verilen ana dersler: Makine programında atölye ve imalat teknolojisi gibi mesleki derslerin yanı sıra teknik ve mesleki çizim, mekanik malzemeler, ölçü, kalite kontrol, makine bilgisi, güzel sanatlar, genel kültür dersleri ve uygulamalı dersler verilmektedir. Öğrencilere staj da verilmektedir.

Gerekli nitelikler: Makine programında başarılı olmak için öğrencinin matematiğe, fiziğe ve özellikle mekaniğe ilgi duyması, uzay ilişkilerini görebilme ve mekanik düşünebilme yeteneğine sahip olması gerekir.

Mezun unvanları ve pozisyonları: Bu programın mezunları Makine Teknisyeni unvanını alırlar. Bu unvana sahip kişi, çalıştığı kuruluşta makine mühendisi ile tekniker arasında aracı teknik eleman olarak görev yapmaktadır.

İş yerleri: Bu programdan mezun olanlar kamu ve özel kuruluşlarda ara teknik eleman olarak çalışmaktadırlar.

makine nedir, makine ne iş yapar, makine maaşları, makine için iş olanakları, makinenin çalışma alanları, makinenin mesleği hakkında bilgiler, makine bölümünün geleceği, bunlarda hangi özellikler olmalıdır makine bölümünü kim seçecek, tercih edilen makine bölümü, makine tanıtımı, makine karlılığı ve istihdam olanakları, kariyer rehberi, makine mezunlarının yaptıkları işler, mezun olduktan sonra iş bulma olanakları, nerede çalıştıkları, makine iş durumu

> Makinalar ile ilgili soru ve görüşlerinizi hemen aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın