medyauzmani.com
İslam’ın beş şartı nelerdir – Eğitim platformu – Haberin Olsun!

İslam’ın beş şartı nelerdir – Eğitim platformu

İslam’ın beş şartı hakkında bilgi verip, kısaca açıklayacağız ve İslam’ın beş şartı nelerdir? İslam’ın beş şartı

İslami inanç itirafı:
Tevhidin dilidir, dinimizin anahtarıdır, dayandığı yapı taşıdır. Yani Cenab-ı Allah’tan başka yaratıcı yoktur ve Peygamberimiz de O’nun kulu ve Resulüdür.

Öte yandan Allah’tan başka ilah yoktur söylemi, Allah’tan başka hiçbir yaratıcıya ibadet etmemizi istemediğini ve inanılan diğer tüm tanrıların sahte olduğunu belirtir.

Peygamberimizin Allah’ın kulu ve Resulü olduğuna şehadet etmek; Emrolunduğu şeyi yapmak, gönderdiği âyetlere inanmak, yapmam dediği şeyden sakınmak ve kendisinin Cenab-ı Hak tarafından gönderildiğine inanmaktır.

aramalar:
Beş vakit namaz, istek üzerine 24 saat içinde kılınır. Dinimizde Allah’ın bize verdiklerine şükretmemizi, Allah’a ve kuluna şükretmemizi, dua etmemizi, tövbe etmemizi ve günahlardan arınmamızı sağlayan bir ibadet şeklidir. Kutsal kitabımızda sıkça bahsedilen önemli bir ibadettir.

sadaka ver:
Zekât mali gücü olanlar. Açlara, yoksullara, yoksullara vermesi gereken tüm maddi ve manevi yardımdır. Fakirler zekat vermekle yükümlü değildir.

oruç:
Hicri takvimin dokuzuncu ayında Müslümanlar, sabahın başlangıcından gün batımına kadar bir şey yiyip içmezler ve şehvetten uzak dururlar. Bu ibadet ile Müslümanlar kendilerini imtihan etmekte ve dünyevî zevklerin önemsizliğini idrak etmektedirler.

Hacca gitmek:
Kuran’da belirtilen sürelerde Allah’a olan bağlılıklarını ifade etmek için Kabe’ye giden Müslümanlar, dünyanın her yerinden her türden insanın beyaz ihramını giyer ve Allah’a eşit şartlarla ibadet ederler. Allah bunu bir defa hac yapabilen her Müslümana nasip etmiştir. Bu ibadette Arafat’ta kurulur, Kabe etrafında tavaf yapılır ve Meroe ile Safaa arasında sayım yapılır.

İslam’ın Beş Şartı ile ilgili görüş ve sorularınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın