medyauzmani.com
İslam’da beden temizliğinin önemi nedir? – Haberin Olsun!

İslam’da beden temizliğinin önemi nedir?

temizlik için islamİslam dini, insanlara bazı emir ve yasaklar getirmekle birlikte bazı esaslara da dayanmaktadır. İslam dininde yer alan ilkeler aynı zamanda insanı zorlamayan ilkeler olup, insanın doğru, dürüst ve ahlaklı birer kul olması için de konulmuştur.

Temizlik İslam dininin şartlarından biridir. Bu yüzden Kur’an-ı Kerim’de “temizlik imandandır”. iddia ediyor. Peygamberimiz ve hayatı boyunca temizliğe önem vermiş, müminlere bu konuda öğüt verirken her konuda olduğu gibi temizlik konusunda da insanlara örnek olmuştur.

İslam’ın temel ibadetlerinden biri olan ve hatta dinin şartlarından biri sayılan namazın en önemli şartlarından biri de abdest yani temizliktir. Çünkü insanlar namazdan önce abdest alırken ellerini, yüzünü, ayaklarını ve boyunlarını yıkarlar ve vücutlarını fiziksel kirlerden arındırırlar, böylece Allah’ın huzuruna tertemiz bir bedenle çıkarak namazlarını kılarlar.

Dinimizde temizlik sadece ibadetle ilgili olmayıp, İslam dini de Müslümanlara her zaman beden ve elbise temizliğine dikkat etmelerini tavsiye etmekte ve bu bağlamda Müslümanlara arınmaları emredilmektedir. Bu nedenle insanların vücutlarının temizliği kadar kıyafetlerini ve yaşadıkları yerleri de temiz tutma sorumlulukları vardır. Bu nedenle insanlar namaz kılarken namaz kılacakları yerin temizliğine dikkat ederler.

İslam dini de Müslümanlara belirli durumlarda gusletmeyi emretmiştir. Bu durumlar dışında kişiler haftada en az iki kez duş alarak vücutlarını fiziksel kirlerden arındırmalıdır. Böylece temizliğe özen gösterirler ve temiz olurlar ki bu da İslam dininin emrettiği bir şeydir.

İslam’ın vücut hijyenine verdiği önem hakkındaki yorumlarınızı yorum alanından paylaşın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın