medyauzmani.com
İş güvenliği eğitimi – Haberin Olsun!

İş güvenliği eğitimi

Bu yazımızda kısaca iş güvenliği ile ilgili kompozisyonu anlatacağız.

Bilim ve teknolojinin gelişimi sanayi devrimi ile bir sıçrama olarak artarken, günümüzde yaşadığımız çağı şekillendiren bir biçim almıştır. Sanayileşmenin artmasıyla birlikte kentleşme de artmıştır. Bu iki alandaki ani artışlar iş dünyasını da şekillendirdi.

Eski mesleklerin yanı sıra yenileri de ortaya çıkmakta ve gelişmeye devam etmektedir. Her gün yeni bir çalışma alanı veya şube ortaya çıkıyor. Tüm bunlar insan merkezli bir yaşamın gerekleri doğrultusunda sağlık, güvenlik, eğitim, ulaşım ve bilişim alanlarında insan ihtiyaçlarına göre şekillenmektedir.

İş güvenliği böyle ortaya çıktı. Özellikle imalat, imar ve inşaat alanlarında iş güvenliği daha hassas noktalardır. Bir işçinin tüm çalışma alanı, çalışma koşulları, iş olanakları ve sağlık öncelikleri iş güvenliğini şekillendirir.

İş güvenliği, çalışma alanlarında çalışanlar için sağlık, güvenlik ve ulaşım olanaklarından oluşmaktadır. Sağlıklı bir birey olarak çalışabilmesi için, işçiye sağlık bakımı sağlanmalıdır. Yine iş sağlığı ve can güvenliğini sağlamak için iş güvenliği önemlidir.

Günümüzde iş güvenliği, hemen her iş kolunda zorlama, uyarı ve tebligat ile yasal sistemlerle düzenlenmektedir. Bu konuda yaygın iş güvenliği önlemleri birçok hayat kurtarmaktadır.

Bütün bunlarla birlikte, işçilerin inisiyatifine bırakılan güvenlik önlemleri işleri daha da zorlaştırıyor. İş güvenliği için iç kontrol mekanizması işçi ve işverendir. Bu nedenle öncelikle bu kişilerin iş güvenliklerini korumaları gerekmektedir.

İş güvenliği eğitimi ile ilgili görüşlerinizi aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın