medyauzmani.com
İnsanın doğaya verdiği zararla ilgili kompozisyon – Haberin Olsun!

İnsanın doğaya verdiği zararla ilgili kompozisyon

Bu yazımızda insanın doğaya verdiği zararlar hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanı çevreleyen canlı ve cansız tüm varlıklar çevreyi oluşturur. Sosyal bir organizma olarak insan, her zaman doğal çevre ile etkileşim halindedir. Besin zincirinin en tepesinde yer alan insan, doğal dengenin oluşumuna katılır ve korunmasının temel taşını oluşturur.

Doğal çevre ile insan arasında ayrılmaz bir ilişki vardır. Ama insanlar doğanın bir parçası değilmiş gibi davranırlar. Özellikle sanayi devrimleri, makineleşmenin artması ve bilimin teknik ilerlemesi ile doğal çevre alanlarının insan kontrolünde ve hatta makine kontrolünde yok edilmesi sorgulanmaktadır.

Günümüzde sanayileşmenin artmasıyla birlikte sanayileşme de hızlanmıştır. Sanayileşmenin artmasıyla birlikte sanayileşme de artmıştır. Tarım, hayvancılık ve her türlü ticari faaliyetler de bir sanayi haline geldi. Sanayinin gelişmesi ve yaygınlaşması kentleşmeye yol açmıştır. İnsan gücünü ve barınma ihtiyacını karşılamak gerekir.

Bütün bu sebepler doğaya zararlıdır. Çünkü endüstriyel atıklar çevreyi kirletmektedir. Kentleşme çevreyi yok eder. Doğayı ön planda tutmayan her türlü ilerleme, doğanın boşluklu yapısını bozar.

Küresel ısınma, karların erimesi, çölleşme, kuraklıklar, kıtlıklar, mevsimlerin değişmesi, iklim farklılaşması, dünyanın aniden ısınması ve soğuması, ormanların yok olması, su kaynaklarının tükenmesi, doğal enerji kaynaklarının tükenmesi gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. insanın doğaya verdiği zarara.

Çevreyi korumak ve çevre kirliliğini azaltmak için faaliyetler yürütülse de küresel sorunlara küresel çözümler üretilmedikçe her çözüm faaliyeti eksik kalacaktır.

İnsanların doğaya verdiği zararlar ile ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın