medyauzmani.com
İlk aydınlatma araçları nelerdir – eğitim platformu – Haberin Olsun!

İlk aydınlatma araçları nelerdir – eğitim platformu

İnsanoğlunun yeryüzüne ilk çıkışından bu yana ısınma ve aydınlanma ihtiyacı ortaya çıkmaya başlamış, bu nedenle her devirde insanlar imkanları ölçüsünde ve içinde bulundukları şartlara göre ısınma ve aydınlanma için birçok çözüm aramışlardır. Ama doğru: insanları aydınlatmanın ve ısıtmanın en basit yolu Güneş Oldu.

Geçmiş ve şimdiki konsol aydınlatmasındanPaleolitik dönemin sonunda ateşin bulunmasıyla birlikte insanlar ısınma ve aydınlanma ihtiyaçlarını ateşle gidermeye çalıştılar.

İlk aydınlanma aracı olarak önce ateş böceği, ardından ateşin keşfiyle meşale kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra insanlar doğada buldukları malzemeleri yakarak gaz lambaları ve ispirto lambaları kullanarak aydınlanma ihtiyaçlarını gidermişlerdir.

Sonraki dönemlerde aydınlatma aracı olarak mumlar, kandiller, gaz lambaları ve kandiller kullanılmıştır.

Günümüzde teknolojinin ve şartların değişmesi ve elektriğin keşfi ile aydınlatma ihtiyacı ampul, floresan gibi araçlarla karşılanmaktadır. Bilimsel araştırmaların hızlanması ve teknolojinin ilerlemesi ile birlikte aydınlanma araçları da daha modern hale gelmektedir.

İlk aydınlatma aracı ile ilgili görüş ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın