medyauzmani.com
İlgili yan tümceleri İngilizce cümlelerde alternatiflerle birlikte kullanın – Haberin Olsun!

İlgili yan tümceleri İngilizce cümlelerde alternatiflerle birlikte kullanın

İlgili yan tümceleri İngilizce cümlelerde alternatiflerle birlikte kullanın

Alternatif nedir?

Türkçe’de “yedek” kelimesi “temsilci vekili” anlamına gelir. Bir kişi veya şey için bir işlevi temsil eden veya yerine getiren başka bir kişi veya şeyi ifade eder.

Açıklayıcı ifadeler:

1. Tek başına çocuğu olmayan çift için taşıyıcı anne çocuğu dünyaya getirdi. (Çift çocuksuz olduğu için taşıyıcı anne çocuğu doğurdu.)
2. Tehlikeli fabrika işlerinin yerine bir robot kullanıldı. (Proxy robot riskli işlerde kullanılmıştır.)
3. Avukat, mahkemede müvekkilinin temsilcisi olarak hareket etmiştir. (Avukat müvekkilinin mahkemede vekili olmuştur.)
4. Çocuksuz teyzesinin taşıyıcı kızıydı. (Çocuğu olmayan teyzesine vekaleten kızı muamelesi yaptı.)
5. Proxy sunucusu, kullanıcının bilgisayarının yerine geçer. (Bir proxy sunucusu, kullanıcının bilgisayarına bir proxy tarafından çalıştırılır.)
6. Erkek arkadaşını, kız arkadaşından ayrıldığı için vekil olarak kullandı. (Kız arkadaşıyla ilişkisini bitirmek için vekil erkek arkadaşını kullandı.)
7. Şirket, gerçek CEO tatildeyken işi yürütmesi için yedek bir CEO tuttu. (Şirket, asıl CEO tatildeyken işi yürütmesi için bir CEO vekili tuttu.)
8. Filmin yabancı versiyonunda oyuncunun seslendirmesi bir vekil tarafından yapılmıştır. (Filmin yabancı versiyonunda oyuncunun sesi oyunculukla dublajlanmıştır).
9. DOLDURULMUŞ HAYVAN, ÖLEN BİR ÇOCUK İÇİN GERÇEK BİR EVCİL HAYVANIN DEĞİŞTİRİLMİŞTİR. (Oyun, ölen çocuğun gerçek evcil hayvanının yerine kullanılmıştır.)
10. Terapist, danışanın duygularının yerine sanatı kullanmasını önerdi. (Terapist, danışanın duygularını ifade etmek için proxy sanatı kullanmasını önerdi.)
11. Bir vekil öğretmen, hasta olan normal bir öğretmenin yerine geçti. (Yedek öğretmen hasta olan normal öğretmenin yerini almıştır.)
12. Kılavuz köpek, körler için gözlerin yerini aldı. (Kör rehber köpeğin gözleri vekil görevi gördü.)
13. Antrenör, maç sırasında hakemlerle iletişim kurmak için alternatif olarak takımın kaptanını atadı. (Koç, hakemlerle koordinasyon sağlamak için takımın kaptanını atar).
14. Bir manken, kıyafetleri hazırlarken bir mankenin yerine geçti. (Manken, elbiseyi denerken modelin yerine geçmiştir.)
15. Robotik kol, ameliyatta insan kolunun yerini aldı. (Ameliyat sırasında robot kol, insan kolunun yerini vekil aldı.)
16. Olağanüstü hal

  1. Acil durumda irtibat kurulacak kişi, tıbbi bir acil durumda hastanın ailesi için vekil olarak hareket etmiştir. (Acil durumda aranacak kişi, hastanın ailesinin vekil temsilcisidir.)
  2. Yedek oyuncu, provalar sırasında başrol oyuncusunun yerine geçti. (Yedek oyuncu, prova sırasında başrol oyuncusunun yerini aldı.)
  3. Sanal asistan, telefon görüşmelerini yanıtlamada resepsiyon görevlisinin yerine geçti. (Sanal asistan, telefonlara cevap vermede resepsiyon görevlisini temsilci ile değiştirir.)
  4. Drone, tehlikeli bir kurtarma görevinde pilotun yerine kullanıldı. (Drone, tehlikeli kurtarma görevinde pilottan bir vekil olarak kullanıldı).
  5. Terapist, danışanın öfkesini sağlıklı bir şekilde ifade etmesi için yastık yerine bir yastık kullandı. (Terapist, danışanın öfkesini sağlıklı bir şekilde ifade etmesi için bir yastık kullandı.)

(Türkçe denklemler yazılırken basitleştirilmiş özetler kullanılmıştır.)

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın