medyauzmani.com
ifade etmek – Haberin Olsun!

ifade etmek

Tarlada izi olmayan, yoncada yüzü olmayan oluşumu bu yazımızda kısaca anlatacağız.

Doğa boşluğu kabul etmez. Doğada enerji sürekli bir dönüşüm halindedir. Kaosa eğilim sürekli artıyor. Tıpkı doğa kanunları gibi toplum hayatında da değişmez bazı kurallar vardır. Doğa kanunları kadar gerçek olan bu kurallar tüm insanlar için kabul görmüştür.

Çalışma eylemi, emek verme, üretme, acı çekme, fedakarlık yapma, sabırlı ve sebatlı olma gibi kardeşçe duygu ve düşüncelere sahiptir. Çalışkan insan her zaman ödediğini alır. Buna başarı denir.

Hem iyi hem de kötü insanlara sıkı çalışmalarının karşılığını aldığında harika. Ancak çalışmadan, işmiş gibi başarının tadını çıkarmak toplumsal normlar açısından etik ve insani değildir. Bu bağlamda çalışkanlık, çaba ve süreçte karşılığını veren bir eylemdir.

Bunun için dedelerimiz, dedelerimiz tarlada izi olmayanın harmanda da yüzü olmaz derlerdi. Tarlada, toprağı temizlemede, düzenlemede, ekmede, sulamada ve toplamada çalışmayan, ekilen ürüne ortak olamaz.

Çalışanı yaptığı iş için ödüllendirme vaadi, tarım kültürünün insan ilişkilerine ve sosyal hayata kattığı deneyimin doğrudan bağlantısını göstermektedir. Başarılı olmak için çalışan insanların başarı için ödüllendirildiği zamandır.

Herkes maddi veya manevi emeğinin karşılığını maddi veya manevi olarak alır. Aynı durum dersine çalışıp, dönemini geçerek ödülünü alan öğrenci için de geçerlidir.

Tarlada izi olmayanın harman yerinde de yüzü yoktur. Konfigürasyon ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın