medyauzmani.com
İç Anadolu Bölgesi iklimi ve bitki örtüsü – Haberin Olsun!

İç Anadolu Bölgesi iklimi ve bitki örtüsü

Bu sayfamızda İç Anadolu bölgesinin iklimi ve bitki örtüsü hakkında bilgiler vererek İç Anadolu bitki örtüsü nedir sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

İç Anadolu’da yaşadığımız iklim tipi karasaldır. Bölgeyi çevreleyen dağların konumu ve yayılımı deniz etkisinin iç kısımlara girmesini engellediği için bu bölgede karasal iklimin etkisini göstermektedir. Karasal iklimde yazlar sıcak ve kurak geçer. Kış çok soğuk ve karlıdır. İç Anadolu bölgesinin en soğuk yeri Yukarı Kızılırmak’tır. Bu bölümde kışlar çok soğuk geçer. Özellikle Sivas’ta kış sıcaklıklarının -34 dereceye kadar düştüğü ölçüldü. Bu bölgede Konya hem bölgede hem de Türkiye’de en az yağış alan yer olarak biliniyor. Bu bölgede yerleşim ve şehirler genellikle dağların yamaçlarında ve su kaynaklarının bulunduğu yerlerde kurulur.

İç Anadolu bölgesinin bitki örtüsü bozkır yani bozkırdır. Bozkır bitki örtüsünden önce bölgede ormanlık alanların geniş bir alanı kapladığı bilinmektedir. Bölgenin aşağı dağlarında meşe topluluklarına, yüksek dağlarında ise çam topluluklarına rastlamak mümkündür.

İç Anadolu bölgesinin iklimi ile ilgili görüşlerinizi aşağıda paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın