medyauzmani.com
Hoşgörü üzerine deneme – eğitim platformu – Haberin Olsun!

Hoşgörü üzerine deneme – eğitim platformu

Hoşgörü Hikayeleri Hakkında Bilgiler, Kısa Özet, Hoşgörü Üzerine Deneme

Her insan toplumun bir parçasıdır ve hiç kimse toplumdan ayrı yaşayamaz. İnsanlar, bir topluluk oluşturma yetenekleriyle diğer organizmalardan ayrılır. Toplumun bir parçası olan bir kişi her zaman diğer insanlarla çevrilidir. İnsan toplum içinde doğru yaşamayı bilmelidir.

Birbirine insanca ve kardeşçe davranan insanlardan oluşan bir toplumda huzur, barış ve mutluluk hakimdir. Böyle bir toplumda yaşamak çok ilginç ve mutluluk dolu olacaktır. Çevremizdeki dünya, insanların nasıl davrandığına bağlı olarak farklı biçimler alır. İnsanlar birbirlerine iyi davranırlarsa, anlayışlı olurlarsa, iyi bir dünyamız olur, kötü davranırlarsa kötü bir dünyamız olur. Tabii ki, asıl mesele insanlara güzellikle davranmaktır. Çevresini iyi idare eden insan, dünyayı başkaları için yaşanır kılar.

Dünyayı daha iyi bir yer yapan davranışlardan biri de affedici olmaktır. Hoşgörülü insanlar birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve anlayışlıdır. Birbirlerinin hatalarını hoş görürler ve insanları hemen yargılamazlar. Bu sayede hem çevrelerindeki insanlara şans verirler hem de aralarındaki ilişkileri bozmazlar. Bu sayede toplum daha yaşanabilir hale gelir.

Günümüzde insanlar bazı şeylere sabredemiyor. Muhtemelen hayatın yoğunluğundan ve zorluğundan kaynaklanan bu durumda, birbirine kaba ve soğuk davranan insanlarla karşılaşıyoruz. Günümüzde insanlar birbirlerinin birçok özelliğine tahammül edemiyorlar. Diğer insanların dış görünüşleri, düşünceleri ve küçük hareketleri birbiri için derttir. Bu kişiler aynı toprağı, aynı şehri, aynı mahalleyi paylaştıkları insanlarla iş yapmazlar ve toplumun huzurunu bozarlar. Mutlu ve huzurlu bir toplum için üzerlerine düşeni yapmazlardı. Bugün bu dünyanın ihtiyacı olan iyi niyetli, hoşgörülü ve insancıl insanlardır.

Çevresine iyi yaklaşamayan insan dünyaya da iyi yaklaşamaz. Bağnaz insan hiçbir şeye doymaz ve kendini sürekli tedirgin eder.

Toplumda zaman zaman fikirlerine göre birbirinden ayrılan insanlar olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu çok büyük bir hata çünkü herkes istediğini düşünmekte özgür. Önemli olan farklı görüşteki insanlarla aynı toplum içinde barış ve uyum içinde yaşamak, farklı görüşlere saygı duymaktır. Farklı fikirleri ayırmak yerine, onlardan faydalanmak daha iyidir. Zaten tek bir düşüncenin olduğu bir toplumda yaşamak hoş olmaz. Önemli olan birbirimize karşı barış ve hoşgörü içinde yaşamaktır.

Hoşgörü ile ilgili formül hakkındaki yorumlarınızı şimdi paylaşabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın