medyauzmani.com
Hijyenin önemi ile ilgili kompozisyon – Haberin Olsun!

Hijyenin önemi ile ilgili kompozisyon

Bu yazımızda temizliğin önemi ile ilgili yapılandırmayı kısaca anlatacağız.

Hijyen yaşam koşullarının oluşması için çok önemlidir. Temizliğe duyulan ihtiyaç, sağlıklı bir yaşamın şartıdır. Hijyenin sağlanmadığı her alanda yaşam koşulları olumsuz etkilenir. Yaşam koşullarının olumsuz etkilendiği yerde hastalıklar ve ölümler başlar.

En ufak bir hijyen eksikliği bile insan hayatında geri dönüşü olmayan hastalıklara, sakatlıklara ve ölümlere neden olmaktadır. Çünkü temiz olmayan ortamlarda her türlü mikroskobik organizma bulunabilir.

Temizlik bir insan hakkıdır. Çünkü insanlar sağlıklı bir çevrede yaşamayı hak ediyor. Sağlıklı ortam da temiz olmalıdır. Evde, işte, okulda, sokakta, insanın olduğu her yerde temizlik esastır.

Temizlik kişisel ve çevresel olarak ikiye ayrılır. Kişisel hijyen çevreye zarar vermemek için insanların vücut sağlığı içindir. Ekolojik temizlik, insanların ortak kullanım alanı olarak bir arada yaşadıkları yerleri kirletmemesi demektir.

Hastalıklar genellikle medya kullanım alanlarından yayılır. Ulaşımda, okullarda, hastanelerde ve tuvaletlerde hijyen sağlanmazsa hastalıklar artar ve ölümler başlar. Saflık yoksa hastalık durumları oluşmuş demektir.

Bu sebeplerden dolayı hijyene dikkat etmemiz gerekmektedir. Kişisel hijyen sosyal açıdan çok önemlidir. Canlılığın devamı ve doğanın yok edilmesi için çevrenin temizlenmesi de gereklidir. Hayatın her alanında kirlilikle mücadele etmek ve temiz koşulları sağlamak gerekmektedir. Böylece daha doğal ve temiz bir dünyada yaşamak mümkün olabilir.

Hijyenin önemi ile ilgili kompozisyon ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın