medyauzmani.com
Hediyem Kitap Olsun kampanyasında öğrencilere ilk kitaplar dağıtıldı – Haberinolsun.net.tr – Haberin Olsun!

Hediyem Kitap Olsun kampanyasında öğrencilere ilk kitaplar dağıtıldı – Haberinolsun.net.tr

Türk dini kurumunun bilgiye aç ama kitap alamayanlar için başlattığı “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası kapsamında öğrencilere ilk kitap setleri dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle başlatılan “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasıyla hayırseverlerin bağışladığı kitaplar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandı.

Gerçek bilgiler içeren kitaplar Türkiye Diyanet Vakfı’nın Örnek Kampanyası kapsamında Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Osman Gazi’ karakterini oynayan Vakıf gönüllüsü Emre Ştepe ve sosyal medya fenomeni Gazeteciler ve Gönüllüler, Diyarbakır’ın ilk köyü oluyor. Alanya’nın Antalya ilçesinde Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan Yayalalı lise öğrencilerine teslim edildi.

Ünlü oyuncu Emre Štepe ve beraberindekiler sınıfları tek tek gezerek Cumhurbaşkanlığı ve Vakıf tarafından basılan kitapları öğrencilere hediye etti.

Köyde bulunan Yaylalı İlk ve Ortaokulunda Çocuk, Gençlik ve Aile Kütüphanesi, Din Eğitimi ve Kültür Kütüphanesi ile Temel İlim Eserleri kategorilerinden oluşan bir kütüphane kurulmuştur.

Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüsü olan ünlü oyuncu Emre Ştepe, farkındalık ve okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan kampanyayı çok değerli bulduğunu ve projede gönüllü olarak yer almaktan çok mutlu olduğunu belirtti.

Hayırseverin Türk Diyanet Kurumu’na emanet ettiği kitapları teslim etmek için köy okuluna gittiklerini kaydeden Üçtepe, “Alanya’daki Yaylalı İlk ve Ortaokulu’na Letonya’da bağışlanan kitapları teslim etmek için geldik. Hediyem Kitap Ol projesi… Kitapları sınıftaki arkadaşlarımız için verdik ve okulda oluşturulan kütüphaneye kitapları koyduk.”

Bağışlanan kaynakların gerçek bilgiler içerdiğini vurgulayan Üçtepe, “Projenin en güzel yanı kitapların çok güvenli olması. Hediyem Kitap Olsun projesi ile sadece okullara değil, cezaevlerine, camilere ve camilere de ulaşmak mümkün olacak. kitaplara erişimi olan dezavantajlı gruplar.”

Üçtepe, hayırseverleri söz konusu kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Yayalalı İlk ve Ortaokulu Müdürü Hasan Özdemir, kitap ve kütüphanelere destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Yorgun bir bölgede bulunan okulumuza ulaştırılan kitaplar için vakfımıza teşekkür ediyoruz. hediye edilen kitaplarla oluşturulan kütüphanemizi öğrencilerimizin kullanımına sunduk.Kitaba ulaşmakta zorluk çeken öğrencilerimiz çok mutlu oldular.Hayırseverlere ve Türkiye Diyanet Vakfı’na öğrencilerimiz adına teşekkür eder, saygılarımı sunarım. BEN.”

Okuma sevgisini aşılamak için başlatılan kampanyaya “KİTAP” yazıp 5601’e SMS göndererek, “bagis.tdv.org” web adresinden veya TDV mobil bağış uygulamasından bağışta bulunabilirsiniz.

Hayırseverler tarafından bağışlanan özgün eserler, yurt içi ve yurt dışında kitap almaya gücü yetmeyen kişilere, yoksul gruplara, çeşitli kurum ve kuruluşlara ulaştırılacaktır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın