medyauzmani.com
Hayvanları Koruma Günü ile ilgili makale – Haberin Olsun!

Hayvanları Koruma Günü ile ilgili makale

hayvan günü kompozisyonu

Canlıların dünyası. İnsan, bitki ve hayvanlardan oluşur. İnsanlar eski zamanlardan beri hayvanlara bakmışlardır. Kütüphanelerimizde sadece hayvan resimleriyle dolu ansiklopedilerimiz de var. Bu hayvan ansiklopedilerinde. Özellikleri, beslenmesi, bakımı, üremesi, hastalıkları ve yararlarını açıklar.

Hayvanlar, hissetme ve hareket etme yeteneğine sahip canlılardır. Hayvan Dostları ilk kez 1822’de İngiltere’de bir araya geldiler. Hayvanları korumak, insanların hayvanlara iyi davranmasını sağlamak ve hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesini ve korunmasını sağlamak için Hayvanları Koruma Derneği’ni kurdular. Ülkemizde Hayvanları Koruma Derneği 1908 yılında kurulmuştur. Aynı amaca yönelik dernekler Hollanda’nın başkenti Lahey’de birleşerek Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu’nu oluşturmuştur. 1931’de toplanan bu organizasyon, 4 Ekim’i Hayvanları Koruma Günü ilan etti.

Eski zamanlarda insanlar hayvanlardan korkardı. Hayvanlardan korunmak için evlerini dağların yamaçlarına ve kayalıkların üzerine inşa ettiler. Zaman geçtikçe insanlar hayvanlara yakınlaştı. İnsanlar ilk zamanlarda kedi, köpek, at, koyun, sığır ve keçi gibi hayvanları evcilleştirdiler. Evcil hayvanlar insanlara yardım etti. Birçok kitap ve filmde sahipleri için canlarını feda eden hayvanların hikayelerini okuyor ve izliyoruz. Hayvanların sahiplerine olan bağlılığı, hayvan sevgisini beslemeye yardımcı oldu. Hayvanları seven insanlar, hayvan hastalıklarını iyileştirmek için çalıştılar. Günümüzde medeni ülkelerde hayvan hastaneleri kurulmuştur. Veterinerler hayvan hastalıklarını tespit eder ve tedavi eder. Hayvan hastalıklarına karşı önlemler alınır. Aşılar hayvanları hastalıklardan korumak için yapılır.

Temel besinlerimiz olan et, süt, yumurta ve yağ hayvanlardan elde edilir. Giysilerimizin bir kısmı hayvan derisi, yün ve tüyden yapılır. Hayvanlar, insan sağlığı için aşı ve serum yapımında da kullanılmaktadır.

Kanaryanın kafeste şarkı söylemesini dinlemek, akvaryumdaki balıkları izlemek bizi rahatlatır. Çiçekten çiçeğe, ağaçtan ağaca dolaşan böcekler bitkilerin üremesine yardımcı olur. Çevremizdeki hayvanlardan doğrudan veya dolaylı olarak yararlanırız. Akrep ve yılan gibi zararlı hayvanların olduğuna şüphe yoktur. Bu zehirli hayvanlardan kendimizi korumalıyız.

Hayvanları içtenlikle sevenler, insanları daha çok sever. Hayvan dostlar mutluluğu aşkta arıyor. Hayvanları koruyalım. Hayvanlara eziyet etmeyelim. Hayvanları sevelim. Onlara yardım edelim. Hayvanları Yaşam Günü’nde öğrendiklerimizi uygulayalım.

—————————————————-

hayvanları koruma günü ile ilgili yazı,
Hayvanları koruma eğitimi
Hayvanların korunmasına ilişkin kurulum örneği

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın