medyauzmani.com
Hayvanlarda gelişme sürecini etkileyen faktörler – Haberin Olsun!

Hayvanlarda gelişme sürecini etkileyen faktörler

Hayvanlarda büyüme ve gelişme faktörleriİnsanlar, hayvanlar ve bitkiler de dahil olmak üzere birçok canlı Dünya’da yaşar. Yeryüzünde yaşayan tüm bu organizmalar, biyolojik özelliklerine ve yaşam koşullarına uygun ekosistemlerde, yani iklimlerde yaşarlar.

Doğal ortamda yaşayan birçok hayvan türü vardır. Bu hayvanların bir kısmı doğal ortamlarda etobur olarak vahşi doğada yaşarken, bir kısmı da doğal koşullarda yaşayarak hem etobur hem de otçullarla beslenirler ve her hayvan türünün büyüme ve gelişme aşamaları, yaşadıkları çevre üzerindeki etkileri bakımından farklılık gösterir. canlı.

Genetik özellikler hayvanlarda gelişme sürecini etkileyen başlangıç ​​faktörleridir. Genetik özelliklerinin yanı sıra beslenmeleri, yaşadıkları ortamların koşulları, diğer hayvanlarla etkileşim süreçleri, cinsiyetleri, hormonal veya üreme durumları da hayvan gelişiminde etkili olmaktadır. Bu nedenle hayvanların yaşadığı ortamların koşulları farklı ırklar için farklıdır. örnek; Bazı kanatlı ve etçil hayvanlar olan atmaca ve kartal gibi kuş türleri genellikle tenha ve yüksek yerlerde yaşarken, genellikle diğer küçük canlıları yerler, yani etçil olarak beslenirler. Öte yandan kurt gibi köpek türleri de doğal ortamda geniş ormanlarda yaşamakta ve geyik gibi canlıları avlayarak hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadır.

Kısaca; Yukarıda bahsedildiği gibi, tüm hayvanlar çevrelerinin izin verdiği ölçüde doğar, yaşar, gelişir ve ölür. Şu yadsınamaz bir gerçektir: Güçlü hayvan, zayıf hayvanı doğal ortamda yok eder.

Hayvanlarda gelişim süreci konulu yazımız ile ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki yorum alanından bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın