medyauzmani.com
Hayatın en sahih delili bilimin oluşumudur. – Haberin Olsun!

Hayatın en sahih delili bilimin oluşumudur.

“Hayatın en sahih delili bilimdir” ifadesi etrafında uzun ve kısa formülasyon örneklerini aşağıda görebilirsiniz.

Hayatın en sahih delili bilimin oluşumudur.

Bilim, evrende var olan her şeyi mantık çerçevesinde kanıtsal ve ampirik yöntemlerle ortaya koyan çalışmalara verilen addır. Bilimde tartışma olmaz. Ortaya çıkan bilgiler deneylerle kanıtlanmış ve kanıtlanmıştır. Bilim nesneldir. Yukarıdaki deliller zaman zaman çürütülse ve farklı teoriler öne sürülse de bilim genel olarak tartışılmaz gerçekleri ortaya koymaktadır.

Atatürk bu bildirisinde bilimin ışığından ayrılmadan Türk milletine doğru yolu göstermeyi amaç edinmiştir. İnsanların göreli ve kişisel görüşlerine göre hayatlarını bilimden uzaklaştırmaları toplumu tam bir kaosa sürüklemektedir. Bu yüzden bilim insanlığa daima doğru yolu gösterir. Onları eski hurafelerden ve fikirlerden uzak tutar. Bilimin ışığında yapılan çalışmalar, gelecekteki bilimsel araştırmaların temelini oluşturur. Her gün yeni araştırmalar yapılırsa ve bir adım daha atılırsa insanlık daha parlak bir geleceğe ulaşacaktır.

Çağımız araştırma, bilgi edinme ve edinilen bilgiyi kullanma çağıdır. Toplumlar içinde bulundukları çıkmazdan ancak bilimsel yöntemlerle çıkabilirler. Bilginin peşinden koşulduğu ve dolayısıyla diğer toplumların engellendiği bir dünyada bilimi kanıt olarak görmeli, kendimizi ve ülkemizi geliştirmeye çalışmalıyız.

“Hayattaki en gerçek delil bilimdir” sözü ile ilgili kompozisyon hakkındaki yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın