medyauzmani.com
Hatay nüfusu 2019 – Haberin Olsun!

Hatay nüfusu 2019

TÜİK’in son nüfusuna göre Hatay’ın toplam nüfusu ne kadar… 2018 Hatay’ın 2019 yılı nüfusu açıklandı. Aşağıda Hatay’ın toplam nüfusunu ve Hatay ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.

Hatay ili ve şehrin nüfusu hakkında bilgiler

Hataylılar: 1.609.856

Hatay

Akdeniz bölgesinde yer alan Hatay, Türkiye’nin en güneydeki ilidir. Türkiye’nin en eski illerinden biri olan Hatay ilinde yapılan arkeolojik kazıların tarihi bu bölgede M.Ö. 100.000 ila 50.000 yıl önce yerleşim olduğu bilgisine ışık tutuyor. Şehir tarih boyunca birçok millete ev sahipliği yapmış ve farklı kültürleri harmanlayarak kendi kültürünü zenginleştirmiştir.

Mondros Mütarekesinden sonra Hatay ve çevresinde bağımsız bir yönetim kurulmuş ve 23 Temmuz 1939’da Hatay Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır.

Yerinden edilmiş yolcuların kuzey ve güney arasındaki geçiş güzergâhı üzerinde yer alan Hatay, yıllar içinde farklı kültürlerin kaynaşmasına olanak sağlamıştır. Ayrıca İskenderun limanına yanaşan ticaret gemilerinin de bu kültürel kaynaşmaya büyük katkısı olmuştur.

İskenderun Demir Çelik Fabrikası bölgenin geçim kaynakları arasında önemli bir yer tutmaktadır. Ayrıca bölge toprakları kısmen de olsa ekilebilir niteliktedir. Bölgede yetiştirilen tarım ürünleri arasında buğday, pamuk, turunçgiller, hurma ve incir yer almaktadır.

Hatay’ın toplam nüfusu: 1.609.856

Hatay Nüfusu 2018 2019 ve Hatay ile ilgili yorumlarınızı aşağıya yazabilirsiniz.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın