medyauzmani.com
Hangi besinler enerji sağlar? eğitim platformu – Haberin Olsun!

Hangi besinler enerji sağlar? eğitim platformu

Hangi besinler enerji sağlar? Kısa bir özet vereceğiz.

Enerji veren besinler:

Fındık: Fındık, vücuda enerji sağlayan birçok besin değeri ve karbonhidrat içerir. Fındık, kalori ve yağ bakımından yüksektir ve çeşitli besinlerin enerji tasarrufu sağlayan bir kombinasyonudur. Fındık ayrıca birçok vitamin, mineral ve diğer besin değerlerini içerir.

Meyve ve sebzeler: Meyve ve sebzeler, özellikle taze yenildiğinde karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve enerji sağlayan diğer besinleri içerir. Meyve ve sebzeler harika bir atıştırmalık seçeneğidir ve aynı zamanda iyi bir enerji kaynağıdır.

Baharatlar ve yeşillikler: Baharatlar ve sebzeler vitamin ve mineral açısından zengindir ve genellikle taze yenir. Karbonhidratların yanı sıra baharatlar ve yeşillikler farklı besin değerlerine sahiptir ve enerji sağlar.

Tahıllar ve baklagiller: Tahıllar ve baklagiller, özellikle tam tahıl olarak yenildiğinde, çok fazla besin değeri ve enerji sağlayan karbonhidratlar içerir. Tahıllar ve bakliyatlar ayrıca lif, potasyum ve çeşitli vitaminler içerir.

Balık ve kırmızı et: Balık ve kırmızı et, protein ve enerji sağlayan karbonhidrat açısından zengin besinlerdir. Balık ve kırmızı et de çeşitli vitamin ve mineraller içerir.

bir yumurta: Yumurta, protein ve enerji sağlayan karbonhidrat açısından zengin bir besindir. Yumurta ayrıca birçok vitamin, mineral ve diğer besin değerlerini içerir.

Süt ve süt ürünleri: Süt ve süt ürünleri, özellikle tam yağlı olarak yenildiğinde çok fazla besin değeri ve enerji sağlayan karbonhidratlar içerir. Süt ve süt ürünleri ayrıca çeşitli vitaminler, mineraller ve diğer besin değerlerini içerir.

cevap için: Kuruyemişler, meyveler, sebzeler, baharatlar, yeşillikler, tahıllar, baklagiller, balık, kırmızı et, yumurta, süt ve süt ürünleri enerji veren besinlerdir.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın