medyauzmani.com
Haçlı Seferlerinin Türk Selçuklu Devleti üzerindeki olumsuz sonuçlarını yazınız. – Haberin Olsun!

Haçlı Seferlerinin Türk Selçuklu Devleti üzerindeki olumsuz sonuçlarını yazınız.

Tarihsel süreç içerisinde meydana gelen her olay, birçok olgu ve sonuca ortam hazırlamıştır. Dolayısıyla tarihsel seyri içinde gerçekleşen Haçlı Seferleri, hem Türk tarihi hem de dünya ülkeleri üzerinde büyük etkiler yaratmıştır.

Huckley Savaş 2Haçlı Seferlerinin çıkmasıyla birlikte diğer devletler gibi Türk Selçuklu Devleti de pek çok sonuçla karşı karşıya kalmıştır. Haçlı Seferlerinin Türk Selçuklu devleti üzerindeki etkileri bu yazımızda sizler için derlediğimiz bilgileri kısaca aktaracağız.

Türkiye Selçuklu Devleti hükümdarı I. Kılıç Arslan’ın ölümü üzerine Türk Selçuklu Devleti Haçlı Seferleri ile karşı karşıya kalmış ve Haçlı Seferleri ile çatışmaya girmiştir. Ayrıca Haçlılarla çatışan Türk Selçuklu devleti ise Türk birliğini Anadolu üzerinden sağlayarak Anadolu’daki egemenliğini genişletmeye çalışmıştır.

Haçlı Seferleri şüphesiz Türk Selçuklu devleti için pek çok olumsuz sonuca yol açmıştır. Haçlı Seferleri sonucunda Batı Anadolu, Ege bölgesi ve Marmara bölgesinin bir kısmı Haçlı Seferleri’nin kontrolüne girerek Türk Selçuklu devletini geri çekilmeye zorlamış ve şartlara uygun olarak Türkiye Selçuklu devletinin başkenti olmuştur. İznik’ten Konya’ya taşındı.

Nihayet Haçlı Seferleri sonucunda Selçuklu Türk devletinin ve diğer Türk devletlerinin Avrupa’ya ilerlemesi kısa bir süre için durdurulmuştur.

Haçlı Seferleri’nin Türk Selçuklu devletine etkisi ile ilgili görüş ve sorularınızı aşağıdaki yorum bölümünden bize yazın.

Kaynak:www.derszamani.net

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın