Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişen tarım ürünleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yetişenler
İç Anadolu bölgesi toprakları tarıma elverişli olduğundan bölge ekonomisinin büyük bir kısmı tarıma dayalıdır. Ülkemizde ekili alan oranları incelendiğinde İç Anadolu bölgesi Marmara’dan sonra ikinci sırada yer alan bölge olarak karşımıza çıkmaktadır.
İklim özellikleri incelendiğinde bölge yarı kurak bir karakter gösterse de bölgede tarım büyük önem taşımaktadır. Bölgede en çok yetiştirilen ürünler tahıl ürünleridir. Ülkemizde tahıl ürünlerinin büyük bir kısmı bu bölgeden temin edilmektedir. Bölgenin düz araziye sahip olması, tarım ürünleri yetiştiriciliğinde makineli tarımı kolaylaştırmaktadır.
Şeker pancarının çoğu, sulamanın mümkün olduğu alanlarda yetiştirilir. Ancak burada en çok yetiştirilen ürünler elma ve buğdaydır. Ayrıca buğday, arpa, çavdar, yulaf, armut, ayçiçeği, badem, patates, fasulye, nohut ve mercimek de bölgede yetiştirilen diğer tarım ürünleridir.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi tarım ürünleri ile ilgili yorumlarınızı aşağıda paylaşabilirsiniz.
Kaynak:www.derszamani.net
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]